EN

Výnimoční ľudia

Peter May


Stará záhada. Moderné technológie. Temné znamenia. Expert Enzo Macleod na stope nevšedného zločinu. Brilantná detektívka z pera Petra Maya, jedného z najoceňovanejších autorov súčasnosti.
Píše sa rok 1996 a celý Paríž je šokovaný zmiznutím Jacquesa Gaillarda – jedného z najvýznamnejších francúzskych intelektuálov. Jediná indícia, ktorú po sebe zanecháva, je tajuplná poznámka v diári. Polícia je bezradná. Zdá sa, že jeho zmiznutie zostane navždy tajomstvom. O desať rokov neskôr sa Enzo Macleod, bývalý kriminalista, podujme vyriešiť zabudnutý Gaillardov prípad. Otrasné zistenia, ku ktorým dospeje, okamžite zaujmú aj vyššie politické kruhy, čím sa však celé vyšetrovanie značne skomplikuje.

Informácie

Číslo dielu 1
Jazyk slovenčina
Originálny názov Extraordinary People
Pôvodný jazyk angličtina
Séria Enzo
Počet strán 400
EAN 9788025904206
Dátum vydania 20.7.2015
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo PLUS
Hmotnosť 0,45
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Stará záhada. Moderné technológie. Temné znamenia. Expert Enzo Macleod na stope nevšedného zločinu. Brilantná detektívka z pera Petra Maya, jedného z najoceňovanejších autorov súčasnosti.

Píše sa august roku 1996 a celý Paríž je šokovaný záhadným zmiznutím jedného z najvýznamnejších francúzskych intelektuálov svojrázneho odborníka na francúzsku kinematografiu Jacquesa Gaillarda. Jediná indícia, ktorú po sebe zanecháva, je tajuplná poznámka v diári na pracovnom stole. Mad a minuit. Koho alebo čo označuje? Polícia je bezradná a vyšetrovanie sa čoskoro ocitá v slepej uličke. Zdá sa, že Gaillardovo zmiznutie zostane navždy zahalené tajomstvom.

O desať rokov neskôr Enzo Macleod, bývalý škótsky kriminalista, ktorého osud zavial do francúzskeho Cahors, prijíma výzvu priateľov a podujme sa vyriešiť zabudnutý Gaillardov prípad. Hľadanie pravdy, spočiatku motivované najmä túžbou vyhrať stávku, Macleoda čoskoro úplne pohltí. Otrasné zistenia, ku ktorým dospeje, okamžite zaujmú aj vyššie politické kruhy, čím sa však Enzov život i celé vyšetrovanie značne skomplikuje.

Prvý diel bestsellerovej série ENZO.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Peter May

Peter May

Peter May sa narodil v škótskom Glasgowe. Po novinárskej kariére presedlal na písanie televíznych scenárov, no najväčšiu popularitu si získal najmä svojimi knižnými príbehmi. Jeho knihy sú prekladané do mnohých jazykov a niekoľkokrát boli ocenené prestížnymi literárnymi cenami, čo ho radí medzi najúspešnejších svetových spisovateľov súčasnosti. Z jeho kníh sa predali milióny výtlačkov po celom svete.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

blog - Stará záhada a temné znamenia

O škótskom autorovi žijúcom vo Francúzsku Peterovi Mayovi som až donedávna nepočul, hoci má za sebou už pekne rozbehnutú (a úspešnú) kariéru. Vydavateľstvo Plus sa podujalo priniesť na náš trh preklad hneď dvoch jeho obľúbených sérií - Enzo a Fin, nazvaných podľa hlavných postáv. Obe spája priezvisko ústredných hrdinov - Macleod - a ich škótsky pôvod. Kým na Fina a prvý diel Čierny dom si počkáme ...

Denník SME - Nová mayovka, ale nie je o Apačoch

V slovenskom preklade vychádza Kniha Petra Maya o forenznom expertovi v Paríži. Meno má ako slávny autor indiánskych príbehov a o detektívnych záhadách píše skoro ako Dan Brown. Vo svete francúzskych intelektuálov je veľa nevysvetlených zločinov, píše sa v knihe Výnimoční ľudia. Indície odkazujú na vplyvných absolventov slávnych univerzít, z ktorých si Francúzi vyberali profesionálov do štátnej s...

Denník N - O "práve" výnimočných ľudí páchať zločin

Čítať knihy, na ktoré sa autor kvalitne pripravil, prináša nezvyčajný zážitok. Okrem strhujúceho deja sa totiž dozvieme aj informácie a zaujímavosti, po ktorých by sme museli inak pátrať, respektíve by sme pátranie možno vzdali pre jazykovú nedostupnosť. Pôvodom škótsky spisovateľ Peter May v thrilleri Výnimoční ľudia prináša presne ten typ deja, za ktorý budú vďační priaznivci detektívnych príbeh...
NAPÍŠTE NÁM