EN

Chemické prvky okolo nás

Milan Bárta


Spoznajte svet okolo nás z pohľadu chemika!
Chemické prvky tvoria našu potravu, naše telá, predmety v dielni, kúpeľni, komore... Mnohé nájdeme aj tam, kde by sme ich vôbec nečakali. Ich objavovanie, výroba i používanie majú navyše zaujímavú históriu aj súčasnosť. V tejto knihe je ich viac ako štyridsať. A sú to práve tie, ktoré sa najčastejšie objavujú v školských vzdelávacích programoch slovenských škôl, a teda aj v písomkách.

Informácie

Jazyk slovenčina
Pôvodný jazyk čeština
Počet strán 112
EAN 9788026608158
Dátum vydania 14.9.2015
Vek od 10
Formát 170x243 mm
Vydavateľstvo EDIKA
Edícia Hravá veda
Hmotnosť 0,275
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Spoznajte svet okolo nás z pohľadu chemika!

Chemické prvky tvoria našu potravu, naše telá, predmety v dielni, kúpeľni, komore... Mnohé nájdeme aj tam, kde by sme ich vôbec nečakali. Ich objavovanie, výroba i používanie majú navyše zaujímavú históriu aj súčasnosť. V tejto knihe je ich viac ako štyridsať. A sú to práve tie, ktoré sa najčastejšie objavujú v školských vzdelávacích programoch slovenských škôl, a teda aj v písomkách. Poďme sa s nimi zoznámiť bližšie...

V knihe nájdete:

– výroky študentov a študentiek z hodín chémie,

– nepresnosti, omyly a mýty uvedené na pravú mieru,

– použitie prvkov a ich zlúčenín v dnešnej dobe,

– zaujímavosti z histórie,

– praktické i teoretické úlohy,

– vtipné ilustrácie - farebné fotografie,

– periodickú sústavu chemických prvkov,

– mnemotechnické pomôcky.

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Milan Bárta

Milan Bárta

Publikuje články pro českolipský regionální server i-noviny, představuje zajímavá místa i lidi. Od jedenácti let si píše deník, jako začínající učitel založil s kolegou školní časopis hrupka, do něhož přispíval povídkami o Horákovi. Horák se stal hlavním hrdinou i jeho první knihy Jak (ne)vyhodit školu do povětří, která netradiční formou popularizovala chemii. Chemii se věnoval i v dalších publikacích – Jak (ne)vyhodit školu do povětří 2, Chemické prvky kolem nás, Chemické sloučeniny kolem nás – Anorganika. O dětskou detektivku se pokoušel v knize Jak přežít školníka. Do románové podoby adaptoval dvě divadelní hry a jeden filmový scénář, s Barborou Koudelkovou sepsal tři pokračování jejích životních osudů. Žije a pracuje v České Lípě.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM