EN

Švédske rozprávky


Výber ľudových rozprávok, ktoré odzrkadľujú život švédskeho ľudu, veľmi úzko spojeného s prírodou a prírodnými živlami, priateľstvo medzi človekom a zvieraťom, rešpekt pred tajomstvami sveta alebo večný boj dobra a zla.
Švédski rozprávkari Gunnar Olof Hyltén-Cavallius a George Stephens boli pre Švédov tým, čím pre Slovákov Pavol Dobšinský. Veľké množstvo prekrásnych ľudových rozprávok by sa nezachovalo bez ich entuziazmu a obetavej práce. V našej knihe nájdete výber ľudových rozprávok, ktoré odzrkadľujú život švédskeho ľudu, veľmi úzko spojeného s prírodou a prírodnými živlami, priateľstvo medzi človekom a zvieraťom, rešpekt pred tajomstvami sveta alebo večný boj dobra a zla.

Informácie

Žáner rozprávka
Jazyk slovenčina
Pôvodný jazyk švédčina
Počet strán 152
EAN 9788026409564
Dátum vydania 7.12.2015
Vek od 5
Formát 210x297 mm
Vydavateľstvo CPRESS
Hmotnosť 0,7
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť

Recenzia médii

Denník N - Švédske rozprávky a trollovia

Tým, čím bol pre nás Pavol Dobšinský, bola pre Švédov dvojica Gunnar Olof Hyltén – Cavallius a George Stephens. Ako píše v doslove knihy Švédske rozprávky prekladateľka a zostavovateľka tejto mohutnej publikácie, Mária Bratová, materiál začali zbierať okolo roku 1830. Bol najvyšší čas, tradícia rozprávania príbehov začala pomaly zanikať. Ako pri iných rozprávkach, pochádzajúcich z rôznych európ...
NAPÍŠTE NÁM