EN

Karel IV. - záhady a mysteria

Vladimír Liška


Reprezentant blahobytu, taktik a diplomat, státník se širokým rozhledem – pojmenování, se kterými je dnes Karel IV. spojován nutí k zamyšlení, v čem vězí jeho velikost a sláva.
Jaký vliv měly na vládu Karla IV. uzavřené sňatky a pobyt ve Francii? Co stálo za jeho rozhodnutími a ideami? Byla za nimi pouze jeho genialita či jeho mimořádné schopnosti, nebo šlo o souběh okolností, vhodné načasování, či dokonce o cosi magického? Ve dvanácti kapitolách nás autor provází dětstvím Karla IV., popisuje korunovaci a její důsledky, okolnosti vzniku známých staveb a mocného vladaře zobrazuje jako člověka, manžela a otce.

Informácie

Jazyk čeština
Počet strán 256
EAN 9788075053701
Dátum vydania 16.5.2016
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo XYZ
Hmotnosť 0,435
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Reprezentant blahobytu, taktik a diplomat, státník se širokým rozhledem – pojmenování, se kterými je dnes Karel IV. spojován nutí k zamyšlení, v čem vězí jeho velikost a sláva.

Od narození Karla IV. uplynulo sedm století a my si tohoto výjimečného panovníka připomínáme jako osobnost, která měla pro rozkvět zemí Koruny české nezpochybnitelný význam. Na rozdíl od svého otce byl velkým patriotem, do Čech se z častých cest vždy rád vracel a díky tomu se Praha za jeho vlády stala centrem evropského dění. Reprezentant blahobytu, taktik a diplomat, státník se širokým rozhledem – pojmenování, se kterými je dnes tento středověký vzdělanec spojován, nás nutí k zamyšlení, v čem vězí jeho velikost a sláva.

Jaký vliv na jeho vládu měly uzavřené sňatky a pobyt ve Francii? Co stálo za jeho rozhodnutími a ideami? Byla za nimi pouze jeho genialita či jeho mimořádné schopnosti, nebo šlo o souběh okolností, vhodné načasování, či dokonce o cosi magického?

Ve dvanácti kapitolách nás autor provází dětstvím Karla IV., popisuje korunovaci a její důsledky, okolnosti vzniku známých staveb a mocného vladaře zobrazuje jako člověka, manžela a otce.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Vladimír Liška

Vladimír Liška

Vladimír Liška je popredný český záhadológ, publicista a spisovateľ. Vyštudoval Pedagogickú fakultu na Karlovej univerzite. Patrí k zakladateľom archeoastronautickej asociácie, ktorá sa zameriava na propagáciu paleoastronautiky, ufológie, parapsychológie, psychotriniky a riešení historických záhad. Od roku 2001 sa venuje publicistike, je autorom viac ako 30 kníh. V slovenskom jazyku vyšla jeho kniha Mária Terézia: Najmocnejšia panovníčka Európy.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM