EN

Já, Giuseppina Verdi

Karine Micard


Životopisný román o bouřlivém životě a láskách slavné operní pěvkyně a manželky Giuseppa Verdiho, Giuseppiny Strepponiové-Verdiové.
Životopisný román o bouřlivém životě a láskách slavné operní pěvkyně a manželky Giuseppa Verdiho, Giuseppiny Strepponiové-Verdiové.

Informácie

Jazyk čeština
Originálny názov Moi, Giuseppina Verdi
Pôvodný jazyk francúzština
Počet strán 264
EAN 9788026707479
Dátum vydania 7.11.2016
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo MOTTO
Hmotnosť 0,402
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Dramatický a bouřlivý život manželky a múzy Giuseppa Verdiho

Giuseppina Strepponiová byla krásná a slavná. Patřila k největším a nejobdivovanějším operním pěvkyním své doby, zpívala v operách Belliniho, Donizettiho a dalších autorů, měla řadu milenců a s jedním z nich dokonce dvě děti. Na vrcholu své slávy se setkala s tehdy ještě neznámým skladatelem Giuseppem Verdim a zrodila se celoživotní láska. Záhy však přišla o příliš namáhaný hlas a po zbytek života byla múzou a manželkou Verdiho a matkou jeho dětí.

KARINE MICARD vystudovala na Sorbonně a po studiích našla uplatnění v audiovizuální a televizní produkci. Miluje dějiny společnosti a umění 19. století a její velkou láskou je opera. Mezi myšlenkou napsat knihu o Giuseppině Verdi a jejím vydáním uplynulo dlouhých 13 let. Poslouchala Verdiho opery i opery autorů, v nichž Giuseppina Strepponiová ztvárnila hlavní role. Myšlenky pro její knihu ji napadaly hlavně v noci, to si je pak zaznamenávala na svůj telefon nebo vstávala a rovnou sedala k počítači. Do své hrdinky se natolik vcítila, že ji osud její postavy občas dohnal až k slzám. Vzniklo tak dílo, které přibližuje život této mimořádné ženy s pochopením pro její velikost i slabosti, ale také dobu, v níž žila, a celou hudební scénu tehdejší Itálie.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM