EN

Origami

Ondřej Cibulka


Origami je svetový fenomén. Krok za krokom k úžasným papierovým modelom.
Origami je svetovým fenoménom. Ak chcete aj vy preniknúť do úžasného sveta papierových skladačiek, poskladať si niektorý z tradičných modelov, alebo naopak skúsiť projekt niektorého z guru moderného origami, je táto kniha presne pre vás. Jej výnimočnosť je daná tým, že je koncipovaná ako šlabikár alebo učebnica, kde sa učebná látka pomaly nabaľuje. Budete teda do jazyka a techniky origami prenikať postupne, krok za krokom, so sprievodnými nákresmi a výkladom popredného origamistu.

Informácie

Jazyk slovenčina
Pôvodný jazyk čeština
Počet strán 144
EAN 9788056600122
Dátum vydania 3.10.2016
Vek od 10
Formát 167x225 mm
Vydavateľstvo CPRESS
Hmotnosť 0,457
Typ kniha
Väzba publikácie viazané špirálou

Origami je svetovým fenoménom, ktorý naplno zasiahol aj susednú Českú republiku. Ak chcete aj vy preniknúť do úžasného sveta papierových skladačiek, poskladať si niektorý z tradičných modelov, alebo naopak skúsiť projekt niektorého z guru moderného origami, je táto kniha presne pre vás. Jej výnimočnosť netkvie iba v tom, že ide o pôvodné české autorské dielo, ale je daná aj tým, že kniha je koncipovaná ako šlabikár alebo učebnica, kde sa učebná látka pomaly nabaľuje. Budete teda do jazyka a techniky origami prenikať postupne, krok za krokom, so sprievodnými nákresmi a výkladom popredného českého origamistu.

Skutočná učebnica origami

Desiatky modelov pre začiatočníkov aj pokročilých

Používané symboly a techniky skladania

Prehľadné nákresy a zrozumiteľný výklad krok za krokom

Projekty Josepha Wu a Stevena Caseyho exkluzívne pre túto publikáciu

Ing. Ondřej Cibulka, Ph.D.

Je prvým Čechom, ktorý publikoval v prestížnej japonskej ročenke Origami Tanteidan convention book. V Česku publikuje v rôznych časopisoch, v časopise 100 + 1 vychádzal seriál o origami, jeho pôvodné modely vyšli v časopise pre deti Animalia, v časopise Floristika publikoval origami kvetu, či v časopise Poradce ředitelky mateřské školy seriál o didaktike origami. Pre časopis Royal Report nafotil módny editoriál s prvkami origami s Eliškou Bučkovou. Vytvoril origami prvok z pravej hadej kože na výstavu Bienále v Štrasburgu, navrhol sadu masiek pre divadelnú hru Svet zvierat, navrhol kľúčový figurálny prvok na performanciu Simony Rybákovej (Český lev 2014) na Pražskom Quadriennale 2015, je držiteľom českého rekordu o najväčšieho origami slona. Spravuje informačný portál origami www.origamido.cz, kde je (mimochodom aj) internetový obchod s originálnym japonským origami papierom. Zaoberá sa tiež dizajnom origami pre reklamu, interiérovým dizajnom alebo tvorbou origami pre film či TV seriály.

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM