EN

Malý vedec 4

Tomislav Sencanski


Vedecké experimenty pre školákov!
Jednoduché a zábavné pokusy, na realizáciu ktorých nie je potrebné žiadne drahé či zložité vybavenie, pomôžu deťom porozumieť fyzikálnym a chemickým zákonom, s ktorými sa zoznamujú v škole. Predstavme deťom vedu ako hravý, prekvapivý a hlavne prístupný svet, kde si každý nájde niečo zaujímavé, niečo svoje. Experimentovať, klásť otázky, hľadať odpovede a vyblázniť sa spolu s rodičmi môže byť veľmi užitočná zábava!

Informácie

Žáner hravá veda
Číslo dielu 4
Jazyk slovenčina
Pôvodný jazyk srbčina
Séria Malý vedec
Počet strán 72
EAN 9788056600115
Dátum vydania 10.10.2016
Vek od 8
Formát 170x243 mm
Vydavateľstvo EDIKA
Hmotnosť 0,375
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Je možné počuť zvuk pravítka?

Môže kvet meniť farby ako chameleón?

Koľkokrát sa dá prehnúť list papiera?

Čo sa deje s vodou, keď zakrútim s téglikom?

Ako donútiť balónik, aby sa nafúkol?

Ako si môžem vyrobiť katapult zo štipca na bielizeň?

Táto kniha obsahuje množstvo námetov na vedecké experimentovanie, ktoré si deti môžu vyskúšať samy či s nepatrnou pomocou dospelých. Počas práce sa deti zabávajú a zároveň sa zoznamujú so základnými fyzikálnymi zákonitosťami. Pokusy deťom pomáhajú lepšie porozumieť svetu okolo nás, podporujú túžbu poznávať a skúmať, rozvíjajú fantáziu a dokazujú, že veda je očarujúca, hravá, zábavná a dostupná pre každý vek.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Malý vedec"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Tomislav Sencanski

Tomislav Sencanski

Vystudoval Přírodovědeckou fakultu na Bělehradské univerzitě. Již více než 50 let se aktivně zabývá popularizací fyziky. Jako učitel fyziky na základní škole měl možnost zkoušet rozmanité postupy, kterými se snažil dětem fyziku co nejvíce přiblížit. A tak profesor Toma, jak je kamarádsky označován, začal své hodiny čím dál více prokládat jednoduchými i složitějšími pokusy, aby demonstroval skutečně názorně zákonitosti, o nichž se v hodinách obvykle jen přednáší. Věda hrou se pak stala náplní i mnoha jeho knih, které věnoval právě dětem ve snaze podnítit jejich zájem o přírodní vědy, a to nejen o fyziku samotnou, ale též o chemii, biologii a další přírodovědní disciplíny.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM