EN

Čierne lekná

Michel Bussi


Dielo ocenené mnohými literárnymi cenami od jedného z najpredávanejších francúzskych autorov.
Toto je príbeh o trinástich dňoch v Giverny, dedine Clauda Moneta, ktoré sa začínajú aj končia vraždou. Jérôma Morvala, muža posadnutého vášňou pre umenie a ženskú krásu, našli mŕtveho v potoku za záhradami. Vo vrecku mal pohľadnicu s Monetovými leknami a na nej záhadné slová... Zdá sa, že stopy vedú k trom ženám: fenomenálnej jedenásťročnej maliarke, jej nebezpečne príťažlivej učiteľke a k starej múdrej vdove. Každá z nich má nejaké tajomstvo. Čo všetko vedia o smrti Jérôma Morvala?

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Nymphéas noirs
Pôvodný jazyk francúzština
Počet strán 360
EAN 9788026708797
Dátum vydania 9.6.2017
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo MOTTO
Hmotnosť 0,37
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Bežný deň v Giverny. Húfy turistov prúdia do domu, kde kedysi žil Claude Monet, a obdivujú záhradu, v ktorej maľoval svoje slávne lekná. No keď v dedine večer opäť zavládne ticho, vynorí sa odvrátená strana tohto miesta.

Toto je príbeh o trinástich dňoch, ktoré sa začínajú i končia vraždou. Jérôma Morvala, muža posadnutého vášňou pre umenie a ženskú krásu, našli mŕtveho v potoku za záhradami. Vo vrecku mal pohľadnicu s Monetovými leknami a na nej záhadné slová...

Zdá sa, že stopy vedú k trom ženám: fenomenálnej jedenásťročnej maliarke, jej nebezpečne príťažlivej učiteľke a k starej múdrej vdove. Každá z nich má nejaké tajomstvo. Čo všetko vedia o smrti Jérôma Morvala? A aká je spojitosť so záhadným slávnym obrazom Čierne lekná?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Michel Bussi

Michel Bussi

Michel Bussi sa narodil 29. apríla 1965 v Louviers a pôsobí ako profesor geografie na univerzite v Rouene. Písať začal v deväťdesiatych rokoch. Svoj prvý román situoval do obdobia vylodenia v Normandii, no nezaujal a odmietlo ho hneď niekoľko vydavateľov. Bussi sa teda odmlčal. Napísal len zopár noviel a scenár, ale nič z toho nepublikoval. Trvalo desať rokov, kým prišiel s ďalšou knihou Code Lupin (Kód Lupin, 2006), v ktorej sa už priklonil k detektívnemu žánru. Tentoraz zožal úspech, dielo vydali, a to dokonca niekoľkokrát. Nasledovali ďalšie knihy tohto žánru, za ktoré získal niekoľko cien. V roku 2011 vyšiel jeho najoceňovanejší román Nymphéas noirs (Čierne lekná) a z lokálneho spisovateľa sa razom stal vychytený autor medzinárodnej úrovne. V roku 2012 vyšla jeho ďalšia kniha Un avion sans elle (Vážka), ktorá si získala mimoriadnu obľubu u francúzskych čitateľov a bola preložená do takmer tridsiatich jazykov. Bussiho knihy vyšli v celkovom náklade milióna výtlačkov. Podľa prieskumu denníka Le Figaro bol Bussi v roku 2016 druhým najčítanejším spisovateľom vo Francúzsku.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM