EN

Tomáš Garrigue Masaryk

Myslitel a prezident

František Emmert


Nahlédněte do života prvního československého prezidenta ve výpravné publikaci.
Pedagog, filozof, politik, první československý prezident. Tomáš Garrigue Masaryk je osobnost, která se nesmazatelně zapsala nejen do našich dějin. Tato unikátní publikace mapuje jeho život, ale i dobu, ve které žil: Dětství a studentská léta, přibližuje jeho činnost vědce i politika, představuje jeho rodinu i blízké spolupracovníky. Poutavý text doprovází přes 400 dobových fotografií i osobní dokumenty jako například rodný list a diplomatický pas.

Informácie

Jazyk čeština
Počet strán 216
EAN 9788026415992
Dátum vydania 11.9.2017
Vek od 12
Formát 210x297 mm
Vydavateľstvo CPRESS
Hmotnosť 1,37
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Pedagog, filozof, politik, první československý prezident. Tomáš Garrigue Masaryk je osobnost, která se nesmazatelně zapsala nejen do našich dějin. Tato unikátní obrazová publikace z pera zkušeného autora mapuje barvitě nejen jeho život, ale i dobu, ve které žil: Zachycuje jeho dětství a studentská léta, přibližuje činnost vědce i politika, představuje jeho rodinu i blízké spolupracovníky.

Kniha vznikla ve spolupráci s Masarykovým ústavem a Archivem Akademie věd ČR, díky čemuž může text provázet přes 400 dobových fotografií i osobní dokumenty.

V knize najdete například:

Rodný list TGM

Výpis z maturitní zkoušky

Jmenování řádným profesorem české pražské univerzity

Diplomatický pas

A spoustu dalšího…

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatúry faktu. Venuje sa najmä českým dejinám dvadsiateho storočia. Debutoval zbierkou Češi ve wehrmachtu. V slovenčine si čitatelia a čitateľky môžu prečítať jeho diela Zlomové osmičky – 1918, 1938, 1948, 1968 či Nežná revolúcia. Žije v Brne s manželkou a dvoma deťmi.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM