EN

Vážka

Michel Bussi


Napínavá detektívka so šokujúcim rozuzlením. Kto je vlastne bábätko, ktoré sa ako jediné zachránilo pri havárii lietadla?
Vážka. Tajomná, krehká a nepolapiteľná. Ako bábätko, čo sa našlo jednej studenej decembrovej noci pri horiacom vraku lietadla. Keď vysvitne, že v lietadle boli dve bábätká a identifikácia nie je možná, rozpúta sa o dieťa krutý boj dvoch rodín, bohatej a chudobnej. Štedro financovaný súkromný detektív pátra po identite tohto bábätka dlhých osemnásť rokov. Krutá rodinná dráma živená klamstvom, manipuláciou a zločinom sa zvrhne na šokujúcich okolnostiach, pri ktorých veľké peniaze nehrajú rolu.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Un avion sans elle
Pôvodný jazyk francúzština
Počet strán 424
EAN 9788026708810
Dátum vydania 9.6.2017
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo MOTTO
Hmotnosť 0,43
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Lyse-Rose alebo Emilie?

Kto je vlastne trojmesačné bábätko, ktoré sa ako jediné zachránilo pri havárii lietadla?

Komu Vážka, ako dievčatko nazvali novinári, patrí, o to sa sporia dve rodiny, jedna bohatá, druhá chudobná. Zdá sa, že súkromný detektív po osemnástich rokoch pátrania našiel k tejto záhade kľúč. Jeho telo však našli s prestrelenou hruďou a na nepoznanie spálenou tvárou.

No zostal po ňom denník s podrobným opisom pátrania.

Príbeh čitateľa vtiahne do deja, ktorý sa odvíja od Vrchu hrôzy v pohorí Jura a napínavo pokračuje cez prestížnu parížsku štvrť Butte-aux-Cailles až po robotnícky Dieppe. Je šokujúce rozuzlenie dielom náhody alebo niekto už od začiatku príbehu manipuluje so všetkými účastníkmi tejto drámy?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Michel Bussi

Michel Bussi

Michel Bussi sa narodil 29. apríla 1965 v Louviers a pôsobí ako profesor geografie na univerzite v Rouene. Písať začal v deväťdesiatych rokoch. Svoj prvý román situoval do obdobia vylodenia v Normandii, no nezaujal a odmietlo ho hneď niekoľko vydavateľov. Bussi sa teda odmlčal. Napísal len zopár noviel a scenár, ale nič z toho nepublikoval. Trvalo desať rokov, kým prišiel s ďalšou knihou Code Lupin (Kód Lupin, 2006), v ktorej sa už priklonil k detektívnemu žánru. Tentoraz zožal úspech, dielo vydali, a to dokonca niekoľkokrát. Nasledovali ďalšie knihy tohto žánru, za ktoré získal niekoľko cien. V roku 2011 vyšiel jeho najoceňovanejší román Nymphéas noirs (Čierne lekná) a z lokálneho spisovateľa sa razom stal vychytený autor medzinárodnej úrovne. V roku 2012 vyšla jeho ďalšia kniha Un avion sans elle (Vážka), ktorá si získala mimoriadnu obľubu u francúzskych čitateľov a bola preložená do takmer tridsiatich jazykov. Bussiho knihy vyšli v celkovom náklade milióna výtlačkov. Podľa prieskumu denníka Le Figaro bol Bussi v roku 2016 druhým najčítanejším spisovateľom vo Francúzsku.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM