EN

Oblak a veľryba

Anne Nesbet


Špionážny román, ktorý vás zavedie do Berlína pred pádom železnej opony.
Noah Keller má normálny život, až kým ho jedného dňa rodičia nevyzdvihnú pred školou a nevezmú na letisko. Povedia mu, že v skutočnosti sa nevolá Noah a nemá jedenásť rokov. Nemôže sa ich spýtať ani prečo, lebo klásť otázky je proti novozavedeným pravidlám. Ako Noah – teraz „Jonah Brown“ a jeho rodičia letia za železnú oponu do východného Berlína, pravidiel a tajomstiev pribúda. V mysli mu hmýria otázky: Kto počúva a prečo? Kde sa jeho mama naučila toľko cudzích jazykov? A čo sa stalo Claudiiným rodičom?

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Cloud and Wallfish
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 400
EAN 9788056603956
Dátum vydania 6.4.2018
Vek od 10
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Fragment
Hmotnosť 0,56
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Noah Keller má celkom normálny život, až kým ho jedného dňa rodičia nevyzdvihnú pred školou a neodvezú rovno na letisko. Povedia mu, že v skutočnosti sa nevolá Noah a nemal v marci jedenásť rokov. Nemôže sa ich spýtať ani prečo, lebo klásť otázky je proti novozavedeným pravidlám. (Pravidlo číslo dva: nerozprávaj o vážnych veciach vnútri, lebo Pravidlo číslo jeden: vždy počúvajú.) Ako Noah – teraz „Jonah Brown“ a jeho rodičia letia za železnú oponu do východného Berlína, pravidiel a tajomstiev pribúda. V mysli mu hmýria nezodpovedané otázky: Kto presne počúva a prečo? Kedy sa jeho mama naučila plynulo rozprávať toľkými cudzími jazykmi? A čo sa naozaj stalo rodičom jeho jedinej kamarátky Cloud-Claudie, osamelého dievčatka, ktoré býva o poschodie pod nimi?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť

Recenzia médii

nakridlachknih.blogspot.cz - Oblak a veľryba

Problém bol v tom, že Noah si už vôbec nebol istý, či si robí srandu, alebo či to boli imaginárne dvere do imaginárneho sveta, alebo či sa nejako skĺzla do štrbiny medzi reálnymi a imaginárnym a zasekla sa tam. Detský príbeh o Noahovi popretkávaný tajomstvami na pozadí historických faktov si vás získa! Noah Keller má celkom normálny život, až kým mu rodičia jedného dňa nepovedia, že všetko j...
NAPÍŠTE NÁM