EN

Druhá svetová vojna: Česi a Slováci

Múzeum v knihe

František Emmert


Spoznajte zblízka ťažké momenty našich dejín.
Publikácia, koncipovaná ako Múzeum v knihe dokumentuje priebeh 2. svetovej vojny v bývalom Československu od sudetskej krízy v roku 1938 až po národné povstanie a oslobodenie v máji 1945. Obsahuje viac ako 200 unikátnych fotografií z národného archívu, z ktorých sú mnohé publikované po prvýkrát, 30 archívnych dokumentov, ktoré si môžete vytiahnuť a listovať v nich samostatne.

Informácie

Jazyk slovenčina
Počet strán 64
EAN 9788025117804
Dátum vydania 25.10.2007
Vek od 15
Formát 236x297 mm
Vydavateľstvo CPRESS
Edícia Múzeum v knihe
Hmotnosť 1,4
Typ kniha + CD
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Unikátna a rozsialka publikácia o vojnových a historických udalostiach na území vojnou rozdeleného Československa v rokoch 1938 – 1945. Úplne ojedinelé spracovanie.

33 samostatne vytlačených faksimílii dobových dokumentov vsunutých medzi stránky knihy: abdikačný list prezidenta Beneša, Hitlerov výnos o vzniku protektorátu, úradné vyhlášky z obdobia heydrichiády, ilegálne tlačoviny, tajné správy, protokol o uskutočnení nemeckej kapitulácie v Prahe a veľa ďalších faksimilií vzácnych archívnych dokumentov, ktoré môžete vziať priamo do rúk a sami preštudovať.

13 dobových nahrávok na priloženom CD: prejav prezidenta Emila Háchy, predčítanie mien popravených zo dňa 13. júna 1942, správa informujúca o vyhladení obce Lidice, rozhlasový výzva k zahájeniu slovenského povstania, prvé verejné prejavy prezidenta Eduarda Beneša po návrate do vlasti a ďalšie nahrávky, ktoré vám umožnia lepšie preniknúť do vtedajšej doby.

Viac než 200 unikátnych a starostlivo vybraných fotografií. Farebná mapová príloha. Unikátna publikácia koncipovaná ako „múzeum v knihe“ dokumentuje priebeh druhej svetovej vojny v bývalom Československu, od sudetskej krízy v roku 1938 až po národné povstanie a oslobodenie v máji 1945. Obsahuje viac než 200 unikátnych fotografií z Národného archívu, z ktorých sú mnohé publikované po prvýkrát. 33 archívnych dokumentov zasunutých priamo do stránok a CD s 13 autentickými nahrávkami, ktoré podtrhujú vtedajšiu situáciu. Druhá republika, Slovenský štát, Heydrichova krutovláda a atentát na jeho osobu, Lidice, Slovenské národné povstanie, československá armáda na východe i na západe, domáci odboj, každodenný život v protektoráte, kolaborácia, prechod fronty, májové povstanie – to sú len niektoré z tém 28 kapitol v tejto unikátnej knihe.

Súbory na stiahnutie

pdf Obsah.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatúry faktu. Venuje sa najmä českým dejinám dvadsiateho storočia. Debutoval zbierkou Češi ve wehrmachtu. V slovenčine si čitatelia a čitateľky môžu prečítať jeho diela Zlomové osmičky – 1918, 1938, 1948, 1968 či Nežná revolúcia. Žije v Brne s manželkou a dvoma deťmi.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM