EN

Skorumpovaná farmácia

Ben Goldacre


Veríte lekárom, že vám predpisujú tie najúčinnejšie lieky? Po prečítaní tejto knihy zmeníte názor.
Táto šokujúca kniha ukazuje, ako ľudia trpia a umierajú, pretože lekárska profesia pripustila, aby záujmy farmaceutického priemyslu mali prednosť pred záujmami pacientov. Farmaceutické firmy robia skreslené výskumy svojich liekov, prekrucujú a zveličujú výsledky, podplácajú lekárov formou darčekov a bezplatného vzdelávania. Táto kniha demonštruje, ako dochádza k skresľovaniu vedy a ku skaze zdravotníckych služieb a ako ľahko by sa to dalo napraviť.

Informácie

Jazyk slovenčina
Počet strán 320
EAN 9788026402008
Dátum vydania 14.10.2013
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo CPRESS
Hmotnosť 0,44
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Táto šokujúca kniha by mala byť povinným čítaním lekárov, pacientov i novinárov!

„Kniha Skorumpovaná farmácia ukazuje ako trpia a umierajú ľudia, pretože lekárska profesia pripustila, aby záujmy farmaceutického priemyslu mali prednosť pred záujmami pacientov.“

Sir Iain Chalmers, zakladateľ Cochrane Library

Medicína je v rozklade. Pacienti veria, že ich lieky sú bezpečné a že sa im lekári snažia predpisovať tie najúčinnejšie lieky, lenže celosvetový farmaceutický priemysel je veľký biznis prešpikovaný korupciou a nenásytnosťou.

Lekári aj pacienti potrebujú kvalitné vedecké dôkazy, aby sa mohli správne rozhodnúť – ide predsa o zdravie. Farmaceutické firmy však robia skreslené výskumy svojich liekov, prekrucujú a zveličujú výsledky, používajú cielene vybrané skupiny pacientov... všetko podľa svojich potrieb. Nelichotivé výsledky výskumov sa niekde strácajú. Svet farmaceutického priemyslu je prehnitý, výrobcovia liekov v ňom poskytujú „vzdelanie“ pre lekárov a zdravotnícky personál. Nevyhnutným výsledkom je potom poškodzovanie záujmov pacientov v obrovskom rozsahu.

Táto kniha demonštruje, ako dochádza ku skresľovaniu vedy a ku skaze zdravotníckych služieb, ale tiež ukazuje, ako ľahko by sa tieto škody dali napraviť.

Ben Goldacre je lekár a publicista, ktorý v svojich knihách a článkoch odhaľuje podvody a škandály vo vede, farmaceutickom priemysle a zdravotníctve, rozuzľuje lživé výroky žurnalistov a usvedčuje z klamstiev šarlatánov ukrývajúcich sa za medicínou. Viac nájdete na www.badscience.net.

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM