EN

Pomsta jednooké letkyně

Kroniky hladových měst 2

Philip Reeve


Pokračování Kronik hladových měst, kde již vyšly Smrtelné stroje. Hester, dívce s jizvou přes obličej a s jedním okem, trvalo dlouho, než začala důvěřovat osiřelému mladíkovi Tomovi. Jejich vztah však projde zkouškou… Když jejich vzducholoď nouzově přistane v městečku Anchorage, najdou tu hrstku zbídačených obyvatel v čele s markraběnkou Freyou. Nezkušená dívka uvěří báchorkám o ztraceném zeleném kontinentu a vydá se jej hledat. V patách však mají nenasytné město Archangelsk a mezi sebou nečekaného zrádce.

Informácie

Žáner fantasy
Jazyk čeština
Počet strán 336
EAN 9788020444424
Dátum vydania 25.2.2019
Vek od 15
Formát 139x208 mm
Vydavateľstvo Mladá fronta
Hmotnosť 0,405
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Prožijte strhující příběh z  daleké budoucnosti, v níž se města pohybují pomocí motorů a kol a navzájem se loví!

Pokračování Kronik hladových měst, kde již vyšly Smrtelné stroje. Hester, dívce s dlouhou jizvou přes obličej a s jedním okem, trvalo dlouho, než začala důvěřovat osiřelému mladíkovi Tomovi. Ve druhém, volném pokračování čtyřdílné série projde jejich vztah krutou zkouškou… Když jejich vzducholoď nouzově přistane v kdysi nádherném, nyní ale zpustošeném polárním městečku Anchorage, najdou tu jen hrstku zbídačených obyvatel v čele s mladou markraběnkou Freyou. Nezkušená dívka uvěří báchorkám o ztraceném zeleném kontinentu a vydá se jej s celým svým mobilním městem hledat. Je to však nebezpečná cesta. V patách mají nenasytné město Archangelsk a mezi sebou nečekaného zrádce.

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Philip Reeve

Philip Reeve

Philip Reeve sa narodil v roku 1966 v anglickom Brightone. Po ukončení štúdia pracoval niekoľko rokov ako kníhkupec a následne sa začal živiť ako profesionálny ilustrátor. Prvý väčší úspech mu priniesli ilustrácie k populárnej sérii Hrôzostrašná história. Neskôr sa začal venovať aj písaniu a zakrátko sa stal jedným z najoceňovanejších autorov detských kníh. Philipova nekonečná fantázia, ktorú uplatňuje najmä vo futuristických víziách, mu vyniesla prezývku novodobý Jules Verne. Za knihu Smrteľné stroje získal hneď dve prestížne ocenenia Nestlé Smarties Book Prize a nomináciu na Whitbread Book Award. Štvordielna séria Smrteľné stroje rozpráva o peripetiách Toma Natsworthyho a Hester Shawovej, dvoch mladých dobrodruhov v postapokalyptickom svete obývanom pohyblivými mestami, ktoré sa navzájom požierajú. Philip Reeve žije so svojou manželkou a synom v meste Dartmoor.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM