EN

Vysoko citlivé dieťa

Aron N. Elaine


Prelomová príručka pre rodičov, ako z vysoko citlivých detí vychovať s porozumením a starostlivosťou šťastných, zdravých a dobre naladených ľudí.
Prelomová príručka pre rodičov, ktorá sa zaoberá „vysokou citlivosťou“ ako vlastnosťou u detí, od psychologičky a autorky bestselleru The Highly Sensitive Person (Vysoko citlivý človek) s viac ako miliónom predaných výtlačkov.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Lucia Lenická
Počet strán 312
EAN 9788056638293
Dátum vydania 23.2.2024
Vek od 18
Formát 160x230 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,48
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Prelomová príručka pre rodičov vysoko citlivých detí.

Psychoterapeutka Elaine Aron ako prvá označila „vysokú citlivosť“ za vrodenú vlastnosť a vysvetlila, ako ovplyvňuje životy tých, ktorí sa s ňou narodili. Kniha Vysoko citlivé dieťa vychádza z jej dlhoročných psychoterapeutických skúseností a jej pôvodného priekopníckeho výskumu pováh a temperamentu detí. Opisuje v nej, že vysoko citlivé deti sa už rodia hĺbavé, jemnocitné, citlivé na detaily a ľahko sa nechajú ohromiť dianím okolo seba. Tieto vlastnosti ich predurčujú, aby z nich vyrástli bystrí, svedomití a tvoriví jednotlivci, no pri nesprávnej výchove a necitlivom prístupe v školských zariadeniach sa môžu zmeniť na nezvyčajne plaché, bojazlivé, alebo naopak, predvádzajúce sa deti. Len málo rodičov a učiteľov chápe, v čom pramení takéto správanie – a v dôsledku toho sú vysoko citlivé deti často nesprávne označované za spomalené, prehnane ustráchané alebo puntičkárske, a dokonca bývajú klasifikované ako „problémové deti“ (v niektorých prípadoch sú im dokonca nesprávne určené diagnózy, napríklad porucha pozornosti). Pokiaľ sú však vychovávané s náležitým porozumením a starostlivosťou, môžu z nich vyrásť šťastní, zdraví a dobre naladení dospelí.

V tejto priekopníckej knihe nájdu rodičia užitočné samotesty a prípadové štúdie, ktoré im pomôžu pochopiť ich vysoko citlivé dieťa. Nechýbajú ani rady:

• o výzvach pri vychovávaní vysoko citlivého dieťaťa

• o štyroch kľúčoch k úspešnému rodičovstvu vysoko citlivého dieťaťa

• ako upokojiť vysoko citlivé bábätká

• ako pomôcť vysoko citlivým deťom v nie príliš citlivom svete

• ako urobiť školu a kamarátstva príjemnými

V kapitolách venovaných potrebám jednotlivých vekových skupín, od novorodencov až po tínedžerov, prináša kniha Vysoko citlivé dieťa láskavé a aktuálne informácie pre učiteľov, rodičov a ich citlivé deti.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM