EN

Zapomenutí mrtví

Tove Alsterdal


Děsivě realistický thriller od nositelky ocenění Nejlepší švédský krimi román
Ally žije v New Yorku a marně se snaží kontaktovat svého manžela, investigativního novináře. Měl by být v Paříži a sbírat materiál pro svou reportáž o obchodu s lidmi a novodobém otroctví. Když se s ním ale nemůže delší dobu spojit, začne mít o něj strach a vydá se po jeho stopách. Její pátrání se však brzy zvrhne v boj o vlastní život a zavede ji do nejtemnější části evropského podsvětí, dokonce i do Prahy.

Informácie

Jazyk čeština
Originálny názov Kvinnorna pa stranden
Pôvodný jazyk švédčina
Počet strán 360
EAN 9788026710790
Dátum vydania 22.2.2018
Vek od 18
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo MOTTO
Hmotnosť 0,516
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Terese ze Švédska se probudí za svítání na pláži v jižním Španělsku. Když klopýtá k vodě, zakopne v písku o tělo mrtvého Afričana…

Pod rouškou noci se jiná žena krade na pevninu v blízkém přístavišti. Pašeráci ji přivezli přes moře. Její jméno je Mary, ale to se brzy změní.

Ally žije v New Yorku a marně se snaží kontaktovat svého manžela, investigativního novináře na volné noze. Měl by být v Paříži a sbírat materiál pro svou reportáž o obchodu s lidmi, ale Ally se nedaří s ním spojit, a nezbývá jí tedy nic jiného než letět za ním a vydat se po jeho stopách. Její pátrání se ale brzy zvrhne v boj o vlastní život, který ji zavede až do Prahy…

Děsivě reálný thriller o třech ženách, jejichž cesty se protnou v nejtemnější části evropského podsvětí.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Tove Alsterdal

Tove Alsterdal

Tove Alsterdal (*1960) je švédska autorka, novinárka a autorka divadelných hier. V roku 2009 debutovala trilerom Zabudnutí mŕtvi (Kvinderne pa stranden), s ktorým zaznamenala veľký úspech a vyšiel v dvoch desiatkach jazykov. Príbeh mal pôvodne dostať podobu filmového scenára, no keďže sa dej odohráva v siedmich krajinách, producenti ho vyhodnotili ako príliš drahý na sfilmovanie. V roku 2012 vyšiel jej ďalší román Tichý hrob (I tystnaden begravd) a v roku 2014 román Vezmi ma za ruku (Lat mig ta din hand), za ktorý získala ocenenie Najlepšie švédske krimi. Dej sa odohráva v štokholmskej štvrti Jakobsberg, kde autorka vyrastala, a v Argentíne, kde počas vojenskej diktatúry v sedemdesiatych rokoch záhadne zmizne švédska žena. Táto kniha čoskoro vyjde aj v slovenčine. Zatiaľ posledným dielom je Neobzeraj sa späť (Vänd dig inte om, 2016) z prostredia psychiatrickej kliniky. Tove Alsterdal žije v Štokholme, je rozvedená a má tri dcéry.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM