EN

Tichá pacientka

Alex Michaelides


Psychologický triler, ktorý žne úspechy po celom svete.
Alicia Berensonová je zdanlivo dokonale šťastná: slávna maliarka obklopená luxusom, vydatá za vychyteného módneho fotografa, ktorého nadovšetko miluje. A predsa jedného večera z neznámych príčin svojho muža chladnokrvne zavraždí. Do hlavy mu vypáli päť rán a odvtedy neprehovorí. Psychoterapeuta Thea Fabera Aliciin osud fascinuje a keď dostane príležitosť s ňou pracovať, urobí všetko pre to, aby začala rozprávať. No čo ak je cena za pravdu je privysoká? Čo ak by bolo najlepšie, keby nikdy neprehovorila?

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Ina Martinová
Počet strán 352
EAN 9788056638507
Dátum vydania 16.2.2024
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,43
Typ kniha
Väzba viazaná s papierovým poťahom bez laminác

Alicia Berensonová má napohľad dokonalý život. Je známa maliarka, vydatá za vychyteného módneho fotografa, ktorého nadovšetko miluje, a býva v nádhernom dome obklopenom zeleňou v luxusnej štvrti Londýna. A predsa jedného večera z neznámych príčin svojho muža chladnokrvne zavraždí. Do hlavy mu vypáli päť rán a odvtedy neprehovorí.

Aliciino mlčanie premení obyčajnú rodinnú tragédiu na verejnú záhadu, ktorá Aliciu neslávne preslávi. Cena jej umeleckých diel prudko vzrastie, zatiaľ čo ona sama postupne upadá do zabudnutia za múrmi psychiatrického ústavu.

Psychoterapeuta Thea Fabera Aliciin osud od začiatku fascinuje a keď dostane príležitosť s ňou pracovať, urobí všetko pre to, aby prehovorila. Terapia pomaly napreduje a vzťah medzi ním a pacientkou je čoraz dôvernejší. Hľadanie pravdy však na povrch vyplaví skutočnosti, ktoré môžu celkom rozvrátiť aj Faberov vlastný život...

Psychologický triler s detektívnymi črtami Agathy Christie, nádychom gréckej tragédie a hitchcockovsky pomaly gradujúcim napätím, ktoré vyústi do nepredvídateľného šokujúceho finále. Ambiciózny debut, ktorý žne úspechy po celom svete a chystá sa preniknúť aj na filmové plátna.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Alex Michaelides

Alex Michaelides

Alex Michalides má britsko-grécke korene. Vyštudoval anglický jazyk a scenáristiku. Tri roky štúdia venoval aj psychoterapii, tej sa potom venoval aj profesne, ako poradca pre mladých. Jeho debutový román Tichá pacientka sa stal okamžite bestsellerom podľa magazínov New York Times aj Sunday Times. Produkčná spoločnosť herca Brada Pitta momentálne pracuje na filmovej adaptácii tohto úspešného trileru. Alex Michalides sa striedavo venuje písaniu románov a scenárov.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM