EN

Ako byť dievčaťom

Candace Bushnell, Katie Cotugno


Rebelská novinka od bestsellerových autoriek Candace Bushnell a Katie Cotugno!
Stredoškoláčka Marin bola vzorným dievčaťom. No potom jej zbožňovaný učiteľ zašiel priďaleko. Stačí jeden nevyžiadaný bozk a jej bezstarostný život sa rozpadne. Keď o tom napíše článok do školských novín, vykašlú sa na ňu kamoši, frajer a nespravodlivo príde aj o dobré známky. Nevzdáva sa však – práve naopak! Založí feministický čitateľský klub a nájde spojencov tam, kde to nečakala. A postupne prichádza na to, ako byť dievčaťom, a nie bábkou v rukách ostatných.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Rules for Being a Girl
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Denisa Ghaniová
Počet strán 248
EAN 9788056623435
Dátum vydania 3.9.2021
Vek od 13
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo COOBOO
Hmotnosť 0,24
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Rebelská novinka od bestsellerových autoriek Candace Bushnell a Katie Cotugno!

Celý svet ti hovorí, ako sa máš správať. Tak ho proste zmeň.

Stredoškoláčka Marin bola vzorná študentka, skvelá kamarátka a dobrá priateľka. No potom sa jej život obrátil naruby. Jej zbožňovaný učiteľ zašiel priďaleko. Stačí jeden nevyžiadaný bozk a jej bezstarostný život sa rozpadne ako domček z karát. Odváži sa o tom povedať len svojej najlepšej kamoške, ktorá však hľadá chybu v nej. Vysielala snáď Marin nesprávne signály? Vysvetlila si situáciu zle?

Keď o tom Marin napíše článok do školských novín, vykašlú sa na ňu kamoši, frajer a nespravodlivo príde aj o dobré známky. Nevzdáva sa však – práve naopak! Založí feministický čitateľský klub a nájde spojencov tam, kde to nečakala. Napríklad v miestnom sukničkárovi, kapitánke volejbalového tímu či v mladej učiteľke. A Marin postupne prichádza na to, ako byť dievčaťom, a nie bábkou v rukách ostatných.

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Candace Bushnell

Candace Bushnell

Candace Bushnell je bestsellerová autorka desiatich kníh. Pokorila všetky rekordy predajnosti najmä slávnou sériou Sex v meste, podľa ktorej vznikol rovnomenný kultový seriál. V devätnástich rokoch sa presťahovala do New Yorku, ktorého atmosféru a rušnú kultúru odvtedy mapovala ako novinárka v rôznych časopisoch a magazínoch. Prostredníctvom svojich kníh, seriálu aj stĺpčekov ovplyvnila životy dvoch generácií žien po celom svete. Bravúrne opisuje, ako ruch moderného veľkomesta vplýva na ženy, ktoré v ňom žijú a milujú. Vracia sa ako spoluautorka tínedžerskej knihy Ako byť dievčaťom, aby svojím bystrým humorom a schopnosťou ľahko opísať nepríjemnú realitu pomohla mladým ženám pochopiť ich vlastnú hodnotu a silu ich hlasu.
Zobraziť profil autora

Katie Cotugno

Katie Cotugno

Katie Cotugno je excelentná autorka zamotaných feministických príbehov o láske nominovaná na mnoho literárnych cien. Najradšej rozoberá romantické eskapády svojich obľúbených seriálových postáv, akoby to boli reálni ľudia. Vyštudovala literatúru a miluje detskú poéziu, svoju mladšiu sestru a sendviče s mozzarellou a medom. V knihe Ako byť dievčaťom spojila sily so svetovo preslávenou Candace Bushnell, autorkou knihy a seriálu Sex v meste, aby spolu priniesli silný román pre nebojácne dievčatá.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

Perlasworldofstories.blog.cz - Ako byť dievčaťom

Aby som to vzala od začiatku, kniha sa točí okolo sexuálneho obťažovania, kedy učiteľ pobozká študentku- našu hrdinku. Tá v sebe dusí tento nepríjemný zážitok, pretože uverila svojmu obľúbenému učiteľovi, že za to môže ona. Ona sa s ním predsa rozprávala, ona vysielala zmiešané signály, ONA, ONA, ONA! Aké krásne zámeno, že? Hľadáte vinníka? ONA bude fajn. Marin si tú scénku prehráva v hlave, prem...

evaoknihach - Ako byť dievčaťom

Feminizmus nie je sprosté slovo. Dvojaký meter je štandardným merítkom. Koledovala si o to, môže si za to sama sú čarovné formulky, abraka dabra, vina padá na obeť. Sexizmus nie je žiaden neznámy pojem a či sa ti to páči, či nie pravdepodobnosť, že sa s ním stretneš je veľmi vysoká. Túto knihu som prečítala včera večer na jedno posedenie. Nevedela a nechcela som sa odtrhnúť. Dievčatá (a kľ...
NAPÍŠTE NÁM