EN

Frivolitková krajka

Hana Hořáková


Připomeňte si krajkářskou techniku našich předků
Pod tímto názvem známe krajku vázanou ze samých uzlíků. Kniha je určena všem zájemcům o toto staré a zapomenuté řemeslo. První část je zaměřena na historii frivolitkové krajky a krajky obecně. Druhá část je pak ryze praktická a provede čtenáře kompletně celou technikou tvorby krajky a jednotlivých vzorů. Díky názorným fotografiím a ilustrovaným postupům je kniha vhodná i pro každého, kdo chce s touto technikou začít.

Informácie

Žáner remeslá
Jazyk čeština
Počet strán 96
EAN 9788025102176
Dátum vydania 14.7.2004
Vek od 15
Formát 167x225 mm
Vydavateľstvo CPRESS
Hmotnosť 0,4
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Frivolitková krajka. Pod tímto názvem známe krajku vázanou ze samých uzlíků. Je bohatá na vzor plný oček a kliček. Charakteristické, ničím nezaměnitelné obloučky, slzičky a kolečka s pikotkami jsou vázány z jedné nitě, jediným frivolitkovým uzlem. Vývojově je řadíme za vázání střapců a třásní. Frivolitky jsou dalším vývojovým stupněm drhané krajky a její název je odvozen z francouzského la frivolité.

Kniha je určena všem zájemcům o toto staré a zapomenuté řemeslo. První část knihy je zaměřena na historii frivolitkové krajky a krajky obecně. Druhá a větší část je pak ryze praktická a provede čtenáře kompletně celou technikou tvorby krajky a jednotlivých vzorů. Díky názorným fotografiím a ilustrovaným postupům je kniha vhodná pro každého, kdo chce s touto technikou začít. Stejně tak ji ocení lidé, kteří se již podobné rukodělné činnosti věnují, protože zde najdou mnoho zajímavých nápadů a vzorů, jež mohou využít jako inspiraci pro svou vlastní tvorbu.

Súbory na stiahnutie

pdf Obsah.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM