EN

Čokoláda

Joanne Harris


Nesmrteľná klasika, podľa ktorej vznikol úspešný film.
Keď sa do dediny Lansquenet nad Tannou prisťahuje cudzinka Vianne Rocherová s dcérou Anouk a otvorí si oproti kostolu obchodík s čokoládou, otec Reynaud v nej cíti nebezpečenstvo pre svoje ovečky. Kňaz preto vyhlasuje prisťahovalkyni, v ktorej vidí pokušiteľku k hriechu, otvorený boj. Vianne sa však svojich odporcov nezľakne a rozhodne sa na Veľkú noc usporiadať Čokoládový festival. Jej plán rozdelí dedinu na dva tábory. Zdá sa, že velebnosť cirkvi môže ohroziť pohanská vášeň pre čokoládou!

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Nina Weidlerová
Počet strán 392
EAN 9788056640463
Dátum vydania 21.6.2024
Vek od 18
Formát 115x185 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Keď sa do francúzskej dediny Lansquenet nad Tannou bohvie odkiaľ prisťahuje exoticky vyzerajúca cudzinka Vianne Rocherová s dcérou Anouk a otvorí si priamo oproti kostolu obchodík s čokoládou, otec Reynaud v nej od začiatku cíti vážne nebezpečenstvo pre svoje ovečky, najmä teraz, keď sa začína obdobie pôstu a ľudia by si mali odopierať svetské potešenia. Kňaz preto vyhlasuje novej prisťahovalkyni, v ktorej vidí pokušiteľku k hriechu, otvorený boj.

Viannin obchod sa zrazu stáva predmetom tajomných klebiet, skvelou príležitosťou pre donášačov, farizejsky rozhorčených ovzduším hriechu a túžiacich predviesť sa ako poslušné ovečky. Na druhej strane je obchodík miestom, ktoré neodolateľne priťahuje maškrtné jazýčky. Kto by mohol odolať sladkému pokušeniu? Za tie dva zdravasy, ktoré otec Reynaud za porušenie pôstu nariaďuje, to predsa stojí!

Vianne sa však svojich odporcov nezľakne a rozhodne sa, že na Veľkú noc usporiada Čokoládový festival. Jej plán rozdelí dedinu na dva tábory. Začína to vyzerať, že velebnosť cirkvi môže ohroziť pohanská vášeň pre čokoládové opojenie!

Môžete si byť istí, že pri čítaní tohto hravého a trochu i nezbedného príbehu budete mať neprestajne obrovskú chuť na čokoládu.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM