EN

Kniha, ktorú číta celý svet
Vzrušujúci detektívny román, ktorý pod pseudonymom Robert Galbraith napísala J. K. Rowlingová. Keď sa slávna modelka Lula Landry vrhne dolu z balkóna v londýnskej štvrti Mayfair, vyšetrovatelia usúdia, že šlo o samovraždu. Lenže jej brat má stále pochybnosti – a aby zistil pravdu o jej smrti, najme si súkromného detektíva. Cormoran Strike je vojnový veterán, ktorý opustil službu v Afganistane. Počas riešenia prípadu preniká do sveta módy a mediálnych celebrít, londýnskej smotánky, ale aj spodiny.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Diana Ghaniová
Počet strán 448
EAN 9788056636381
Dátum vydania 3.11.2023
Vek od 18
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,62
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Kniha, ktorú číta celý svet

Vzrušujúci detektívny román, ktorý pod pseudonymom Robert Galbraith napísala J. K. Rowlingová

Keď sa slávna topmodelka Lula Landry zrúti zo zasneženého balkóna v luxusnej londýnskej štvrti Mayfair, všetko nasvedčuje tomu, že spáchala samovraždu. Prípad je oficiálne uzavretý – jediný, kto sa s verdiktom nehodlá zmieriť, je jej nevlastný brat. Aby dokázal, že bola zavraždená, najme si súkromného detektíva. Cormoran Strike je skúsený vyšetrovateľ. Kedysi pracoval pre vojenskú políciu, ale po zranení, ktoré utrpel počas misie v Afganistane, z armády odišiel a otvoril si vlastnú detektívnu kanceláriu. Tá sa zatiaľ len horko-ťažko drží nad vodou. Nový prípad síce Strikea zachráni pred hroziacim krachom, no čím hlbšie preniká do zložitého sveta, v ktorom mladá modelka žila, tým temnejšie veci vyplávajú na povrch a jatria aj jeho staré osobné rany... Napínavá a rafinovane vystavaná zápletka čitateľov zavedie do rôznych kútov Londýna: pokoj rezidenčnej štvrte Mayfair strieda čulý ruch v Soho, ošumelé kúzlo zapadnutých krčiem nablýskaná elegancia mondénnych salónov. Volanie Kukučky je výnimočná kniha, ktorej charizmatický hlavný hrdina si získava srdcia čitateľov po celom svete.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Detektív Cormoran Strike"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Robert Galbraith (pseudonym J. K. Rowlingovej)

Robert Galbraith (pseudonym J. K. Rowlingovej)

Robert Galbraith je pseudonym svetoznámej britskej autorky J. K. Rowling. Po dopísaní Harryho Pottera sa vrhla na tvorbu krimi románov. Vždy ich milovala ako čitateľka a túžila ich aj písať. Pseudonym si zvolila z jednoduchého dôvodu. Nechcela, aby jej nová tvorba bola donekonečna porovnávaná s predchádzajúcou. Novej knižnej sérii aj kapitole vo svojom živote chcela dať šancu zažiariť aj bez slávneho mena na titulke. Neskôr sa identita Roberta Galbraitha odhalila, v tom čase však už knihy búrali rebríčky predajnosti a získali si fanúšikov po celom svete. Podľa kníh bol natočený aj úspešný seriál. Séria Detektív Cormoran Strike vychádza v slovenskom jazyku pod značkou Lindeni a každý nový diel sa teší veľkej obľube u čitateľov.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM