EN

Rozhnevaná vdova

Minna Lindgrenová


Zábavný príbeh o priateľstve, láske a stereotypoch od autorky humorno-detektívnej série Babičky.
Ulla-Riitta Raiskioová prežila celý život ako zodpovedná žena. Dennodenne vŕtala ľuďom zuby, poctivo vychovala dve deti, doopatrovala chorého manžela. Po mužovej smrti, v sedemdesiatich štyroch rokoch, je však konečne voľná a môže žiť podľa seba! Radostný rozlet jej komplikujú len vlastné deti, ktoré sa chcú včas pripraviť na matkinu starobu a vôbec pritom neberú ohľad na to, čo chce ona sama. Ullina túžba slobodne žiť je však silnejšia ako všetky spoločenské očakávania.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Vihainen leski
Pôvodný jazyk fínčina
Počet strán 264
EAN 9788056610671
Dátum vydania 24.5.2019
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,38
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Nikdy nie je neskoro začať žiť podľa seba.

Ulla-Riitta Raiskioová celý život prežila ako zodpovedná a počestná žena. Dennodenne vŕtala ľuďom zuby, poctivo vychovala dve deti, doopatrovala chorého manžela. Keď jej muž napokon zomrel, všetci v nej videli iba sedemdesiatštyriročnú vdovu, krehkú starenku chystajúcu sa na vlastnú smrť. Lenže to nie! Ulla je konečne voľná. Musí len vymyslieť, ako s tou slobodou naloží. Našťastie má životaschopné kamarátky Pike a Hellu. S nimi navštevuje diskotéky pre nezadaných seniorov, potí sa na hot joge a odhodlá sa i na jazykový kurz. Radostný rozlet Ulle komplikujú len vlastné deti, ktoré sa chcú včas pripraviť na matkinu starobu a vôbec pritom neberú ohľad na to, čo chce od života ona sama. Ullina túžba žiť konečne po svojom je však silnejšia ako všetky spoločenské očakávania...

Zábavný príbeh o priateľstve, láske a stereotypoch od autorky humorno-detektívnej série Babičky.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Minna Lindgrenová

Minna Lindgrenová

Minna Lindgren je fínska autorka a novinárka. Venuje sa tvorbe humorných krimi románov. Jej séria o babičkách detektívkach sa stala bestsellerom nielen vo Fínsku ale po celom svete. Minna sa okrem románov venuje aj písaniu hudby. Napísala libretto pre Fínsku národnú operu k humorenej opere Covid fan tutte. V slovenskom jazyku vyšli jej romány Babičky: Smrť vo večernom háji, Babičky: Útek z večerného hája, Babičky: Skaza večerného hája a Rozhnevaná vdova.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM