EN

S eleganciou ježka

Muriel Barbery


Jeden parížsky dom. Osem bytov. Nekonečno príbehov.
V luxusnom činžiaku v centre Paríža pracuje päťdesiatštyriročná Renée. Navonok spĺňa všetky stereotypné predstavy o domovníčke, jej zamestnávatelia však nevedia, že Renée zbožňuje umenie, filozofiu, hudbu a japonskú kultúru. V rovnakom dome žije dvanásťročná Paloma, talentované a mimoriadne bystré dievča, ktoré sa rozhodlo v deň svojich trinástych narodenín ukončiť svoj život. Až keď do budovy príde bohatý Japonec Ozu, objavia v sebe navzájom spriaznené duše.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Jarmila Pospěchová
Počet strán 360
EAN 9788056635933
Dátum vydania 29.9.2023
Vek od 18
Formát 115x185 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,41
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Dojemný a vtipný román, ktorý vyzdvihuje tiché víťazstvá nenápadných ľudí medzi nami.

V luxusnom činžiaku v centre Paríža pracuje päťdesiatštyriročná Renée. Navonok spĺňa všetky stereotypné predstavy o domovníčke: je tučná, nepríjemná, závislá od telenoviel. Jej zamestnávatelia však nevedia, že Renée zbožňuje umenie, filozofiu, hudbu a japonskú kultúru.

V rovnakom dome žije dvanásťročná Paloma, dcéra nudného poslanca, talentované a prekvapivo jasnozrivé dievča, ktoré sa rozhodlo v deň svojich trinástych narodenín ukončiť svoj život.

Paloma a Renée skrývajú pred všetkými svoju skutočnú osobnosť a najlepšie vlastnosti, lebo tušia, že ich nedokážu alebo nechcú oceniť. Až keď do budovy príde bohatý Japonec Ozu, objavia v sebe spriaznené duše. Iba on si dokáže získať Palominu dôveru a odhaliť tajomstvo Renée, ktoré starostlivo skrýva za svojím prestrojením.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Muriel Barbery

Muriel Barbery

Muriel Barbery, francúzska prozaička a učiteľka filozofie, sa narodila v roku 1969 v Casablance. Debutovala románom Une gourmandise. V roku 2006 jej vyšiel medzinárodne uznávaný bestseller S eleganciou ježka(Lindeni, 2023). Jediná ruža (Lindeni, 2021) je jej piatym románom.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM