EN

More pokoja

Emily St John Mandel


Anomália v časopriestore v príbehu ľudstva naprieč storočiami a vesmírom. Silné sci-fi novej generácie!
Román o umení, cestovaní v čase, láske a pandémii. V roku 1912 začína osemnásťročný Edwin St. Andrew nový život v Kanade. V roku 2020 Mirella pátra po žene, ktorá je zodpovedná za smrť jej manžela. V roku 2203 Olive Llewellynová z druhej mesačnej kolónie propaguje na Zemi svoj román o pandémii. Všetkých spája husľová melódia ozývajúca sa v termináli vzducholodí. V roku 2401 detektív Gaspery-Jacques Roberts z Nočného mesta na Mesiaci vyšetruje časovú anomáliu a jeho činy môžu zmeniť chod dejín.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Veronika Maťúšová
Počet strán 248
EAN 9788056637845
Dátum vydania 26.1.2024
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,35
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Román o umení, cestovaní v čase, láske a pandémii, ktorý čitateľa zavedie z ostrova Vancouver v roku 1912 do temnej kolónie na Mesiaci o päťsto rokov neskôr a rozohrá príbeh ľudstva naprieč storočiami a vesmírom.

Osemnásťročný Edwin St. Andrew musí po ostrom výstupe na rodinnej večeri opustiť rodnú krajinu a začať nový život v Kanade. Očarený krásou kanadskej divočiny vstúpi do lesa, kde znenazdajky začuje tóny huslí, ktoré sa ozývajú v termináli vzducholodí, a tento zážitok ním hlboko otrasie.

O dve storočia neskôr cestuje slávna spisovateľka Olive Llewellynová po Zemi na knižnom turné. Jej domovom je však druhá mesačná kolónia, mesto bieleho kameňa, špicatých veží a umelej krásy. V texte Olivinho bestselleru o pandémii sa skrýva zvláštna pasáž: muž hrá na husliach za drobné v ozývajúcej sa chodbe terminálu vzducholodí a okolo neho sa týčia stromy v lese.

Keď sa Gaspery-Jacques Roberts, detektív z druhej mesačnej kolónie, známej ako Nočné mesto, nechá najať na vyšetrovanie anomálie v severoamerickej divočine, odhalí viacero poznačených životov: stretne sa so synom grófa v exile, ktorý sa zbláznil, so spisovateľkou, ktorá je uväznená ďaleko od domova, pretože Zem sužuje pandémia, a s priateľkou z detstva z Nočného mesta, ktorá rovnako ako Gaspery zahliadne šancu urobiť niečo výnimočné, čo naruší časovú os vesmíru.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Emily St John Mandel

Emily St John Mandel

Emily St. John Mandel je kanadská spisovateľka a na konte už má 6 románov. Jej diela zbierajú významné ocenenia a román More pokoja odporúčal aj bývalý prezident USA Barack Obama. Za román Station Eleven získala Arthur C. Clarke Award a bola aj dramatizovaná do podoby seriálu na stanici HBO. Dnes žije striedavo v New Yorku a Los Angeles.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM