EN

Plyniem ako rieka

Shelley Read


Ohromujúci román o tom, že život je ako rieka – plynie a vždy si nájde cestu vpred. Aj keď ju zahatá priehrada...
Na úpätí mohutných hôr Colorada preteká okolo mestečka Iola rieka Gunnison. V 40. rokoch 20. storočia tu ľudia žijú v izolácii pred okolitým svetom. Sedemnásťročná Victoria vedie po smrti matky domácnosť na rodinnej broskyňovej farme. Ale v deň, keď jej cestu skríži záhadný cudzinec, už nič nebude také ako predtým. Victoria sa čoskoro musí vzdať všetkého, čo jej je blízke a drahé, a utiecť do divočiny. Tu zo všetkých síl bojuje o prežitie – svoje aj svojho nenarodeného dieťaťa.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Martina Antošová
Počet strán 336
EAN 9788056637876
Dátum vydania 26.1.2024
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,45
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Ohromujúci debut o tom, čo znamená viesť svoj život ako rieku – zbierať skúsenosti, plynúť a nájsť cestu vpred, aj keď ju zahatá priehrada.

Sedemnásťročná Victoria Nashová, jediná žena v rodine plnej problémových mužov, vedie po smrti matky domácnosť na rodinnej broskyňovej farme v malom rančerskom mestečku Iola v Colorade. Wilson Moon je mladý tulák so záhadnou minulosťou, ktorého vyhnal jeho kmeň z rodnej krajiny, odhodlaný žiť podľa vlastných predstáv.

Victoria sa s Wilom náhodne stretne na rohu ulice. Toto stretnutie zásadne zmení život oboch mladých ľudí a nevedomky v nich vznieti veľkú vášeň aj nebezpečenstvo. Keď dôjde k tragédii, Victoria opustí jediný život, ktorý kedy poznala. Uteká do hôr, kde sa snaží prežiť v divočine bez jasnej predstavy o tom, čo jej prinesie budúcnosť. V krásnej, ale drsnej krajine postupne nachádza zmysel a silu napredovať a obnoviť všetko, čo stratila, aj keď hrozí, že rieka Gunnison zatopí jej domovinu – ranče, farmy aj milovaný broskyňový sad, ktorý patrí jej rodine už celé generácie.

Kniha Plyniem ako rieka je inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré sprevádzali zničenie mesta Iola v 60. rokoch 20. storočia. Je to príbeh o hlbokej láske tvárou v tvár ťažkostiam a stratám, ale aj o nájdení odvahy, odolnosti, priateľstva a napokon domova na najneočakávanejšom mieste.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Video

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Shelley Read

Shelley Read

Shelley Read je piatou generáciou rodiny pochádzajúcej z Colorada. Žije so svojou rodinou na západnom úbočí Jeleních hôr a najviac sa cíti doma na vrchole nejakej hory. Takmer tri desaťročia bola docentkou na Western University v Colorade, kde vyučovala písanie, literatúru, environmentálne štúdie a program Honors pre vynikajúcich študentov. Bola zakladateľkou študijného odboru Životné prostredie a udržateľnosť a podporného programu pre študentov prvej generácie a študentov z ohrozených skupín. Shelley má titul z písania a literárnych štúdií z Denverskej univerzity a z postgraduálneho programu kreatívneho písania na Temple University. Je pravidelnou prispievateľkou do časopisov Crested Butte Magazine a Guinnison Valley Journal a tiež členkou vedenia neziskovej organizácie Vita Institute for the Arts.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM