EN

LuAnne na cestě

Jean-Francois Duval


Kerouac, Cassady a život s beatniky z pohledu ženy, která ‚byla při tom‘
Kerouacův bestseller o jeho cestách napříč Amerikou zná celý svět. Co kdyby ale ony slavné příběhy o hledání svobody vyprávěla žena? A co kdyby to byla účastnice všech těchto mladistvých nezbedností, první manželka a veliká láska Neala Cassadyho, kterého obdivovala beatnická generace jako svého učitele nespoutaného života? Vyprávění LuAnne Hendersonové v této knize oživil přední znalec beatniků, který se sám s celou řadou z nich přátelil – nemohlo by tak být povolanějšího autora.

Informácie

Jazyk čeština
Prekladateľ Tomáš Havel
Počet strán 296
EAN 9788074076299
Dátum vydania 5.2.2024
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Garamond
Edícia Na vlně
Hmotnosť 0,325
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Neal Cassady se do mladičké krasavice LuAnne Henderson zamiloval na první pohled, v jejích patnácti letech se s ní oženil, a tak započal jejich společný život plný odvážných kousků, nevázané lásky i chudoby. Mladý delikvent a specialista na krádeže aut Neal se sice nestal slavným spisovatelem, jak o tom se svou ženuškou snili, ale beatnická generace rebelských amerických intelektuálů tohoto "mrdálistu a denverského Adónise", jak ho zvěčnil Ginsberg v Kvílení, pasovala na svého "tajného hrdinu". Páreček spolu s předním beatnikem Kerouacem vytvořil trojku, která procestovala Ameriku, nejen v legendárním auťáku Hudson 49, a stala se svobodomyslným idolem všech čtenářů Jackova bestselleru Na cestě. Jeho příběh nám citlivě převyprávěl odborník nejkvalifikovanější, tentokrát ovšem pohledem ženského protějšku obou mužských hrdinů.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Jean-Francois Duval

Jean-Francois Duval

Jean-François Duval (1947) je autor románů, povídek, reportáží a novinových rozhovorů s osobnostmi, jako je Charles Bukowski, Allen Ginsberg, William Styron, Kurt Vonnegut nebo Ray Bradbury. Je velikým znalcem generace tzv. beatniků, z nichž se mnozí stali jeho přáteli. Česky již vyšly jeho knihy Bukowski a beatnici a Kerouac a Beat Generation.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM