EN

Malý princ - dvojjazyčné vydání

Česko- francouzská verze

Antoine de Saint-Exupéry


Jedno z klasických děl světové literatury, tentokrát v dvojjazyčné verzi.
Představte si, že se ocitnete sami uprostřed pouště, kde široko daleko není živé duše, když vtom se před vámi zjeví blonďatý chlapec. A jako by to nestačilo, nedá jinak, než abyste mu nakreslili beránka. To jednoho překvapí! Od toho okamžiku už netoužíte po ničem jiném než zjistit, kde se ten zvláštní kluk vzal a co prožil. A než se nadějete, procestujete s ním planety podnikatelů, pijáků, náfuků nebo lampářů. Česko-francouzská verze s vysvětlivkami překladatele.

Informácie

Žáner rozprávka
Jazyk francúzština
Prekladateľ Richard Podaný
Počet strán 152
EAN 9788000039329
Dátum vydania 17.8.2015
Vek od 9
Formát 125x205 mm
Vydavateľstvo ALBATROS
Hmotnosť 0,224
Typ kniha
Väzba mäkké dosky z kartónu

Jedno z klasických děl světové literatury, tentokrát v dvojjazyčné verzi

Česko-francouzská verze s vysvětlivkami překladatele.

Představte si, že se ocitnete sami uprostřed pouště, kde široko daleko není živé duše, když vtom se před vámi zjeví blonďatý chlapec. A jako by to nestačilo, nedá jinak, než abyste mu nakreslili beránka. To jednoho překvapí! Od toho okamžiku už netoužíte po ničem jiném než zjistit, kde se ten zvláštní kluk vzal a co prožil. A než se nadějete, procestujete s ním planety podnikatelů, pijáků, náfuků nebo lampářů.

Imaginez-vous perdu dans le désert, loin de tout lieu habité, et face a un petit garçon tout blond, surgi de nulle part. Si de surcroît ce petit garçon vous demande avec insistance de dessiner un mouton, vous voila plus qu'étonné ! A partir de la, vous n'aurez plus qu'une seule interrogation : savoir d'ou vient cet étrange petit bonhomme et connaître son histoire. Tres vite, vous découvrez d'étranges planetes, peuplées d'hommes d'affaires, de buveurs, de vaniteux, d'allumeurs de réverberes.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint Exupéry bol francúzsky spisovateľ, letec a filozof, autor rozprávkového príbehu Malý princ. Rodinu mu pre jeho roztomilú tvár a kučery hovorila Kráľ Slniečko. Bol veľmi zvedavé a bystré dieťa, rád tvoril nové veci a vymýšľal vlastné básničky. Vždy obdivoval pilotov, a tak sa nieť prečo čutodvať, že sa pri nástupe do vojenskej služby nechal prideliť k letectvu. Prešiel výcvikom pre vojenských i civilných pilotov. Pri prvej vážnej nehode sa ťažko zranil, na niekoľko rokov povolanie pilota opustil a živil sa ako obchodný zástupca automobilovej značky. Práca pre leteckú spoločnosť ho ale napĺňala viac, v tomto období písal knihy o lietaní Kuriér na juh a Nočný let. Privyrábal si písaním reportáží a pokúšal sa o diaľkové lety. Pri jednom z nich sa vážne zranil, no aj napriek tomu sa aktívne zapojil do leteckých bojov počas druhej svetovej vojny. Bol jedným z najodvážnejších bojovníkov. Odsudzoval predsudky a rasizmus, veril v duchovné hodnoty ľudstva. Trosky jeho lietadla sa našli neďaleko francúzskeho prístavu Marseille, jeho smrť však nebola nikdy objasnená. Filozofické dielo Citadela ostalo nedokončené a bolo vydané posmrtne.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM