EN

Vtedy v raji

Josef Urban


Príbeh o kamarátstve na lane, pre ktoré malo zmysel žiť a zomrieť... Román o osudoch legendárneho horolezca Josku Smítka nás zavedie do divokých skál Českého raja v období tridsiatych rokov a okupácie.
Román o osudoch legendárneho horolezca Josku Smítka nás zavedie do divokých skál Českého raja v období tridsiatych rokov a okupácie. Príbeh rozpráva nielen o strmých cestách v pieskovcových stenách, ale predovšetkým o krivolakej ceste k slobode. Za neobvyklé pohľady na svet a prežívanie harmónie sa platí cena prevysoká. Aj za osudovú lásku, ktorá hlavného hrdinu doženie k extrémnemu rozhodnutiu. Zrážka s okupačnou mocou dodáva príbehu fatálny charakter.

Informácie

Jazyk slovenčina
Počet strán 304
EAN 9788056400869
Dátum vydania 22.6.2015
Vek od 18
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo Fragment
Hmotnosť 0,54
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Príbeh o slobode v zlých časoch...

Román o osudoch legendárneho horolezca Josku Smítka nás zavedie do divokých skál Českého raja v období tridsiatych rokov a okupácie. Príbeh rozpráva nielen o strmých cestách v pieskovcových stenách, ale predovšetkým o krivolakej ceste k slobode. Za neobvyklé pohľady na svet a prežívanie harmónie sa platí cena prevysoká. Aj za osudovú lásku, ktorá hlavného hrdinu doženie k extrémnemu rozhodnutiu. Zrážka s okupačnou mocou dodáva príbehu fatálny charakter. V zápase o slobodu a o vysnívanú ženu je hranica medzi priateľstvom a nenávisťou niekedy tenšia ako list nepopísaného papiera.

Príbeh o kamarátstve na lane, pre ktoré malo zmysel žiť a zomrieť...

Príbeh, v ktorom muži plačú a ženy ostávajú hrdé...

Josef Urban je autorom bestsellerov Habermannův mlýn a 7 dní hříchů. Obe knihy sa stali predlohami rovnomenných filmových spracovaní.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Josef Urban

Josef Urban

Josef Urban je bývalý reprezentant ve sjezdu na divoké vodě. Narodil se v Zábřehu na Moravě a v Praze absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Jeho literární autorská tvorba se prolíná s tvorbou filmovou. Jeho filmovým debutem se stal scénář k filmu Na vlastní nebezpečí (v režii Filipa Renče), kde do značné míry reflektoval svou profesionální dráhu vodáka a dobrodruha. Autorsky se ale podílel na mnoha dalších filmech, často jako scénárista a režisér – například Habermannův mlýn, 7 dní hříchu či Tenkrát v ráji.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM