EN

Kto býva v dutinách stromov

Markéta Nováková


Pozri sa do vnútra starého stromu
Viete, že každý starý zvrásnený dub je ako celá dedina, možno dokonca mesto? Pod jeho kôrou si cestičky prehrýzajú larvy chrobákov a rodia sa tam zvieracie mláďatká ako v pôrodnici. Dub má dokonca aj svojho doktora, ktorý sa oň starostlivo stará, klope a potom počúva, kde treba niečo zahojiť. Za susedov má rodinku veveričiek, nenásytného plcha, ktorý sa vo svojej komôrke riadne pripravuje na príchod zimy, ale napríklad aj malú sovičku menom Kuvik.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Kdo bydlí v dutinách stromů
Pôvodný jazyk čeština
Počet strán 32
EAN 9788000051048
Dátum vydania 16.11.2018
Vek od 6
Formát 250x250 mm
Vydavateľstvo ALBATROS
Hmotnosť 0,662
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Viete, že každý starý zvrásnený dub je ako celá dedina, možno dokonca mesto? Pod jeho kôrou si cestičky prehrýzajú larvy chrobákov a rodia sa tam zvieracie mláďatká ako v pôrodnici – niekedy je tam teda pekne veselo a hlučno. Dub má dokonca aj svojho doktora, ktorý sa oň starostlivo stará, klope a potom počúva, kde treba niečo zahojiť. Na oplátku sa v ňom, pod kôrou vo vydlabanej dutine, zabýva. Za susedov má rodinku veveričiek, nenásytného plcha, ktorý sa vo svojej komôrke riadne pripravuje na príchod zimy, ale napríklad aj malú sovičku menom Kuvik. Z nádherne ilustrovanej encyklopédie, ktorá je súčasťou knihy, sa navyše dozviete ďalšie zaujímavosti z ríše zvierat – napríklad to, že v strome žije umelec, ktorý by mohol smelo konkurovať najlepším ľudským sochárom... Neveríte? Tak sa s nami vydajte na návštevu do dutín a komôrok starého stromu!

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Markéta Nováková

Markéta Nováková

Už od dětství se zajímala o literaturu, vyprávění příběhů a výtvarné umění. S tak velkou zálibou v literatuře snad ani nemohla vystudovat nic jiného než českou filologii. Nádavkem k tomu vystudovala i historii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Po studiích se věnovala práci odpovědné redaktorky literatury pro dospělé čtenáře, ale láska k dětským knihám, plným příběhů a krásných ilustrací, ji přivedla do redakce B4U Publishing, kde vymýšlí a píše knihy pro děti.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM