EN

Aké myšlienky víria hlavou matke, ktorej dcéra bez stopy zmizla?
Mrazivý islandský triller o dospievajúcej dievčine, ktorá sa jedného večera nevráti z plesu a bez stopy zmizne. Jej matka verí, že je nažive, ale na svoje pátranie má len zopár stôp – dcérine podozrivé listy so záhadným podpisom a dcérin domček pre bábiky. Jedného dňa však neznámy muž ohlási na polícii nález tela v pustatine za mestom. Matka dievčiny sa ocitá na pokraji zúfalstva, ale prestane sa nečinne prizerať ľahostajnej práci vyšetrovateľov a vezme celú záležitosť do vlastných rúk.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Kata
Pôvodný jazyk islandčina
Počet strán 488
EAN 9788056612200
Dátum vydania 6.9.2019
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,57
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Matka je príbeh o zločine a jeho následkoch, o nepochopiteľnej krutosti i ničivom žiali a o boji medzi mužmi a ženami, v ktorom bolo vždy zrejmé, kto je páchateľ a kto obeť – až doteraz. Tu však žiadne jasné hranice medzi zločinom a spravodlivosťou nenájdeme a postavy nie sú tým, čím sa na prvý pohľad zdajú. Zo svižne plynúceho deja sa miestami vynárajú mystické epizódy, ktoré sú charakteristickým znakom autorovej tvorby, a čitateľom ešte viac približujú neskutočný vnútorný svet hlavnej postavy.

Steinar Bragi pristupuje k téme ako vždy neúprosne a dokáže čitateľa hlboko zasiahnuť a udržať v napätí až do poslednej strany. Zároveň sa nevyhýba ani priamej spoločenskej kritike a do románu obsadil aj niekoľko skutočných osobností islandského verejného života.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Steinar Bragi

Steinar Bragi

Steinar Bragi sa narodil v Reykjavíku. Študoval literárnu vedu a filozofiu na tamojšej univerzite a spisovateľskú dráhu začal básnickou tvorbou, ktorá sa vyznačuje kombináciou humoru a brutality. Vo svojich románoch kombinuje vedecko-fantastické prvky aj tému pominuteľnosti ľudského života. Medzinárodný ohlas si získal románom Konur (Ženy), ktorý bol nominovaný na Nordic Council literature prize. V slovenskom jazyku si môžete prečítať jeho román Kata, mrazivý triler o dievčati, ktoré zmizne bez stopy. Aj v tomto románe Steinar Bragi necháva čitateľa v napätí až do poslednej strany.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM