EN

Piate ročné obdobie

N. K. Jemisin


Epický začiatok oceňovanej fantasy série!
Takto sa skončí svet... Naposledy. Essun, obyčajná žena z malého mesta, zistí, že jej manžel brutálne zavraždil ich syna a uniesol dcéru. V ten istý deň padne mocná ríša Sanze a väčšina jej obyvateľov umrie pre pomstu šialenca. Navyše sa v srdci rozľahlého kontinentu Nehybnosť objaví červená prasklina a chrlí do vzduchu toľko popola, že môže zatemniť oblohu na celé storočia. Essun sa vydáva po stopách manžela cez umierajúcu krajinu a je ochotná zničiť aj celý svet, len aby dcéru zachránila.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov The Fifth Season
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Zuzana Trstenská
Počet strán 448
EAN 9788056639085
Dátum vydania 22.3.2024
Vek od 18
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,63
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

V jediný deň sa udejú tri strašné veci. Essun, obyčajná žena z malého mesta, sa vráti domov a zistí, že jej manžel brutálne zavraždil ich syna a uniesol dcéru. Medzitým padne mocná ríša Sanze, ktorej inovácie boli tisíc rokov základom civilizácie, a väčšina jej obyvateľov umrie pre pomstu šialenca. Najhoršie zo všetkého však je, že sa objavila červená prasklina, ktorá sa tiahne srdcom rozľahlého kontinentu nazývaného Nehybnosť, a chrlí do vzduchu toľko popola, že môže zatemniť oblohu na celé roky. Alebo storočia.

Essun sa musí vydať po stopách trosiek svojej rodiny cez smrtonosnú, umierajúcu krajinu. Bez slnečného svetla, čistej vody či ornej pôdy a len s obmedzeným množstvom zásob hrozí Nehybnosti vojna: boj na život a na smrť medzi národmi, no nie o moc alebo územie, ale o základné zdroje potrebné na to, aby prežili dlhú temnú noc. Essun nezáleží na tom, či sa svet okolo nej zrúti. Ak bude musieť, zničí ho aj sama, len aby zachránila svoju dcéru.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
N. K. Jemisin

N. K. Jemisin

N. K. Jemisin je prvá autorka, ktorá získala prestížne ocenenie Hugo Awards za najlepšiu science fiction alebo fantasy knihu v troch po sebe nasledujúcich rokoch – v roku 2016 za román Piate ročné obdobie, 2017 za pokračovanie The Obelisk Gate (Obelisková brána) a 2018 za tretí diel The Stone Sky (Kamenná obloha). Prvý a zatiaľ jediný raz tak získali túto rešpektovanú cenu všetky diely trilógie. V roku 2020 získala autorka svoju štvrtú cenu Hugo Award za knihu Emergency Skin.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM