EN

Nočný cirkus

Erin Morgenstern


Od autorky svetového bestselleru BEZHVIEZDNE MORE
Román Nočný cirkus vám dovolí vykročiť zo sveta spútaného iba vašou fantáziou. Otočením prvej stránky vyrážate na cestu, kde nedokážete odlíšiť skutočnosť od sna. Cirkus snov prichádza bez ohlásenia. Mimo očí bežných návštevníkov, stoja proti sebe dvaja iluzionisti: Celia a Marco. Ich súboj trvá už roky a proti vlnám kúziel, zaklínadiel a ilúzií nie je odolný nik. Mladí iluzionisti mali byť súpermi na život a na smrť, no nevedomky sa do seba zaľúbia. Ich učitelia však majú stále na dosah nitky osudu.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov The Night Circus
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Tamara Chovanová
Počet strán 368
EAN 9788056621684
Dátum vydania 23.4.2021
Vek od 18
Formát 145x230 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,6
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Cirkus snov prichádza bez ohlásenia. Putuje po celom svete a zakaždým v ňom pribúdajú odvážnejšie a nápaditejšie atrakcie. Vo víre dymu a v odlesku zrkadiel, mimo očí bežných návštevníkov, stoja proti sebe dvaja iluzionisti: Celia a Marco. Ich súboj trvá už roky a proti vlnám kúziel, zaklínadiel a ilúzií nie je odolný nik. Obaja mladí iluzionisti mali vrodené nadanie pre mágiu, ale nikto nepredpokladal, že mladí ľudia, ktorí mali byť súpermi na život a na smrť, porušia pravidlá a nevedomky sa do seba zaľúbia. Ich učitelia však majú stále na dosah nitky osudu, pred ktorými nie je v bezpečí žiaden obyvateľ cirkusu, ani mladí zaľúbenci, návštevníci či tvorcovia najneobyčajnejšieho snového predstavenia na svete.

Debutový román Erin Morgensternovej Nočný cirkus vám dovolí vykročiť zo sveta spútaného iba vašou fantáziou. Otočením prvej stránky vyrážate na cestu, kde nedokážete odlíšiť skutočnosť od sna, autorkinu predstavivosť od svojich osobných zážitkov. Nočný cirkus nedokáže spútať nikto a nič, každého čitateľa opantá cirkusová mágia, zaklínadlá z hlbín knižníc a ilúzie jazyka a písma. Otvárame za súmraku, zatvárame za úsvitu.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Tess Slašťanová
Krásne, atmosferické a magické. Táto autorka je majsterka v písaní príbehov, do ktorých sa chcem zúfalo preniesť a prežívať všetko spolu s postavami.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Erin Morgenstern

Erin Morgenstern

Erin Morgenstern sa preslávila kultovým románom Nočný cirkus, ktorý bol preložený do 37 jazykov a získal si srdcia a podmanil predstavivosť miliónov čitateľov po celom svete. Získala zaň Alex Award či Locus Award a dlhodobo sa držal na vysokých priečkach bestsellerov podľa The New York Times. Rovnako úspešný bol aj jej druhý román Bezhviezdne more. Erin Morgenstern vyrastala v štáte Massachusetts, kde vyštudovala divadelnú tvorbu a scénografiu na Smith College. S manželom Adamom a najmilšou mačičkou na svete žije v horskom pásme Berkshires v štáte Massechusetts, kde každý deň píše, hrá videohry a zlepšuje sa v miešaní koktailov. Erin zbiera šperky, štrikuje, maľuje, je posadnutá vonnými olejmi a pitím čaju.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

fandomky - Nočný cirkus

Ach, tiež mávate po prečítaní kníh Erin Morgenstern snovú náladu? Všetko vám príde magické, tajuplné a neskutočne nádherné. Už teraz mi chýbajú jej jedinečné knihy. Zatiaľ čo Bezhviezdne more predstavovalo zlatú farbu, sladký med a vôňu kníh, Nočný cirkus bol jeho staršie, tmavovlasé dvojča, ktoré možno vyzeralo rovnako, ale v jadre bolo úplne rozdielne. Bol hebký ako zamat, zmyselný ako bozk ...

Drominickacita.sk - Nočný cirkus

Ak by sa ma niekto spýtal, či existuje rozprávka pre dospelých, tak Nočný cirkus je jasným dôkazom, že áno. Tento príbeh je magický, čarovný, fascinujúci a nabitý emóciami. Je napísaný tak, že hoci si chcete knihu šetriť, nedokážete ju odložiť. Zamilovala som si všetky postavy. Ich sny, odhodlanie a vrodený talent či šikovnosť. Všetko spolu krásne ladilo a ja som nechcela, aby tento omamný príbeh ...

Čaro kníh - Nočný cirkus

Predstavte si miesto, kde je možné všetko, na čo dokážete pomyslieť. Jediné hranice sú hranice vašej fantázie. To je Nočný cirkus. ?? Cirkus opantaný množstvom tajomstiev sa zjavuje vždy bez ohlásenia. Tam, kde sa včera rozprestierala prázdna lúka, sa dnes hmýria čierno biele stany. A to čo zažijete tam, vo vás ostane navždy. Kúzla, ilúzie, akrobati, tajomné miestnosti, záhady... zmes vôní, chu...
NAPÍŠTE NÁM