EN

Po stopách nášho sveta na dvanástich ilustrovaných mapách

Tim Marshall


Detská verzia svetového bestselleru od uznávaného britského spisovateľa a analytika.
Ako sa z USA stala globálna superveľmoc? Prečo ľudia vedú vojny? A prečo sú niektoré krajiny bohaté a iné také chudobné? Nájdite odpovede na tieto a ďalšie otázky v jedinečnej knihe, ktorá vám pomocou máp vysvetlí, ako geografia formovala dejiny nášho sveta. Odhaľte, ako pohoria, rieky a moria ovplyvňujú rozhodnutia svetových lídrov – a prečo geografia núti dejiny, aby sa stále opakovali. Tento pozoruhodný a jedinečný úvod do svetových záležitostí podnieti každú zvedavú myseľ.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Prisoners of Geography
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 80
EAN 9788056613689
Dátum vydania 3.4.2020
Vek od 9
Formát 245x350 mm
Vydavateľstvo ALBATROS
Hmotnosť 0,727
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Ako sa z USA stala globálna superveľmoc?

Prečo ľudia vedú vojny?

A prečo sú niektoré krajiny bohaté a iné také chudobné?

Nájdite odpovede na tieto a ďalšie otázky v jedinečnej knihe, ktorá vám pomocou máp vysvetlí, ako geografia formovala dejiny nášho sveta. Odhaľte, ako pohoria, rieky a moria ovplyvňujú rozhodnutia svetových lídrov – a prečo geografia núti dejiny, aby sa stále opakovali. Tento pozoruhodný a jedinečný úvod do svetových záležitostí podnieti každú zvedavú myseľ.

Držíte v ruke skrátenú a ilustrovanú edíciu medzinárodného bestsellera V zajatí geografie od uznávaného autora Tima Marshalla.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Tim Marshall

Tim Marshall

Tim Marshall je britský novinár, redaktor, analytik a autor kníh. Špecializuje sa na zahraničné vzťahy a politiku. Počas svojej kariéry reportoval z viac ako tridsiatich krajín a pokryl dvanásť vojen. Vďaka práci precestoval celý svet. V tvorbe sa zameriava hlavne na dospelého čitateľa, vo vydavateľstve Albatros mu však vyšla aj kniha pre deti s názvom Po stopách nášho sveta na dvanástich ilustrovaných mapách.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

denník Pravda - Aj vojny sa dajú vyčítať z mapy...

Britský novinár Tim Marshall už v roku 2015 zožal celosvetový úspech s knihou V zajatí geografie. Teraz dielo o prepojení geografie a medzinárodných vzťahov prerozprával pre čitateľov od deväť rokov. Volá sa Po stopách nášho sveta na dvanástich ilustrovaných mapách a je to znova mimoriadny počin. Ak totiž niekto vie, ako zrozumiteľne vysvetliť zložité otázky typu prečo je Tibet pre Čínu taký dôlež...
NAPÍŠTE NÁM