EN

Rýchlejšia ako vietor

Stacy Gregg


Pôsobivý príbeh dvoch dievčat a ich milovaných koní, v ktorom sa súčasné udalosti v Taliansku prelínajú s udalosťami druhej svetovej vojny.
Keď stará mama Loretta vezme Lolu na letné prázdniny do Sieny, svojho rodného mesta v Taliansku, Lola sa dozvie o histórii svojej rodiny, hlbokom žiali a dobrodružstvách, ktoré siahajú až do čias 2. svetovej vojny. V roku 1945 volali Lorettu Odvážna divoška. Prezývku získala za výhru v slávnych konských pretekoch Palio, ktoré sa v Siene konali každý rok, až kým nevypukla vojna a tým navždy poznačila jej život. Lola sa chopí šance a zúčastní sa na moderných pretekoch Palio, aby vzdala hold starej mame.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov The Girl Who Rode the Wind
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 312
EAN 9788056615881
Dátum vydania 21.2.2020
Vek od 9
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Fragment
Hmotnosť 0,459
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Pôsobivý príbeh dvoch dievčat a ich milovaných koní, v ktorom sa súčasné udalosti v Taliansku prelínajú s udalosťami druhej svetovej vojny. 

Keď stará mama Loretta vezme Lolu na letné prázdniny do Sieny, svojho rodného mesta v Taliansku, Lola sa dozvie o histórii svojej rodiny, hlbokom žiali a dobrodružstvách, ktoré siahajú až do čias druhej svetovej vojny. V roku 1945 volali Lorettu Odvážna divoška. Prezývku získala za svoju nebojácnosť a výhru v slávnych konských pretekoch Palio, ktoré sa v Siene konali každý rok, až kým nevypukla vojna a nepripravila Lorettu o to najcennejšie. A tým navždy poznačila jej život... 

Lola sa chopí šance a zúčastní sa na moderných Palio pretekoch na prekrásnom koni Nicovi. Podarí sa jej vyhrať a vzdať tak hold svojej starej mame? Vyrieši záhadu a prinesie Lorette šťastie a nádej?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Príbehy dievčat a koní"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Stacy Gregg

Stacy Gregg

Stacy Gregg je najpredávanejšia autorka kníh pre deti o koňoch a poníkoch. Už ako školáčka písala poéziu a poviedky, po škole pracovala ako novinárka pre rôzne noviny a magazíny. Debutovala prvou časťou bestsellerovej série Pony Club Secrets v roku 2007 a odvtedy napísala viac ako 20 titulov. Stacy žije na Novom Zélande a na koňoch buď jazdí alebo o nich píše. V slovenčine pod značkou Fragment vyšli jej romány Rýchlejšia ako vietor a Ostrov stratených koní.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM