EN

Rozhovory s priateľmi

Sally Rooney


Debut autorky oceňovaného románu Normálni ľudia
Inteligentný debut autorky oceňovaného románu Normálni ľudia rozpráva príbeh dvadsaťjedenročnej dublinskej študentky a poetky Frances, jej kamarátky Bobbi a o dekádu staršieho bohátého manželského páru Melissy a Nicka, s ktorým vytvoria nečakané spojenie. Keď sa však Frances a Nick nečakane intímne zblížia, musí chladná intelektuálka, ktorá doposiaľ chodila iba s lesbičkou Bobbi, prvý raz v živote čeliť vlastným neovládateľným emóciám. A má vôbec ľúbostný trojuholník šancu na prežitie?

Informácie

Číslo dielu 2
Jazyk slovenčina
Originálny názov Conversations with Friends
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 296
EAN 9788056619247
Dátum vydania 6.11.2020
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,33
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Dvadsaťjedenročná Frances je chladná pozorovateľka. Emócie veľmi nevyjadruje, na rozdiel od jej najlepšej kamarátky lesbičky Bobbi, s ktorou istý čas chodila. Študuje na dublinskej univerzite, píše poéziu a spolu s Bobbi vystupujú na večeroch hovoreného slova. Keď ich jedného dňa objaví známa novinárka Melissa, vydatá za herca Nicka, ocitnú sa vo svete luxusných domov, divokých večierkov a prázdnin v Bretónsku a vytvoria s o desaťročie staršími manželmi zvláštnu nerozlučnú štvoricu. Frances s Nickom sa však nečakane zblížia, a tak sa musí citovo uzavretá intelektuálka prvý raz postaviť tvárou v tvár svojej vlastnej zraniteľnosti.

Inteligentný debut od autorky oceňovaného románu Normálni ľudia je neobyčajným príbehom o netradičných podobách ľúbostných vzťahov a ich dôsledkoch, o nežnosti, krutosti, vyrovnávaní sa so zložitosťou života a citovom dozrievaní.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Romány Sally Rooney"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Sally Rooney

Sally Rooney

Sally Rooney sa narodila v roku 1991 a žije v Dubline. Študovala anglický jazyk a politológiu. Na škole patrila k debatnému spolku. Pracovala ako administratívna pracovníčka. Jej debutový román Rozhovory s priateľmi označili Sunday Times, Observer a Telegraph za knihu roka; dostal sa do užšieho výberu Dylan Thomas Prize a Rathbones Folio Prize a bol nominovaný na Desmond Elliott Prize. Od britského denníka Sunday Times Sally získala cenu mladý autor roka. Jej druhá kniha Normálni ľudia sa stala jedným z najoceňovanejších románov súčasnosti. Získala Costa Novel Award za najlepší román roka 2018, nomináciu na Man Bookerovu cenu za rok 2018 a množstvo ďalších významných cien. Úspech zožala aj jej ostatná kniha Krásny svet, kdeže si, získala ocenenia ako Irish Book Award, Goodreads Choice Award, Dalkey Literary Award.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

life of bookworm - Rozhovory s priatelmi

Sally Rooney ma baví. Vidí do duše mileniálov až nepríjemne hlboko, a neviem ako vy, ale ja sa s mnohými charakterovými črtami jej postáv viem stotožniť, respektíve rozumiem ich pohnútkam. Sally vie výborne opísať ten "komunikačný a emočný blok", ktorým dnes množstvo ľudí z mladšej generácie trpí. Rovnako ako bol výborne opísaný v Normálnych ľuďoch, tak to bolo aj v Rozhovoroch s priateľmi. Naprie...

Hankine knihy - Rozhovory s priateľmi

So Sally Rooney je to zrejme tak: buď vás nadchne a v jej knihe si hĺbku nájdete, alebo vás nudí a máte pocit, že len kĺže po povrchu. Ja patrím do prvej skupiny a myslím si, že táto mladá Írka písať vie. Ba dokonca, že vie písať tak, že aj klišé uchopí tak, že to nie je trápne a lacné. Lebo vzťah 21 ročnej citovo odstrihnutej mileniánky s o 11 rokov starším ženatým mužom asi klišé je. Najmä ak s...
NAPÍŠTE NÁM