EN

Čierna a purpurová

Wojciech Dutka


Skutočný príbeh lásky esesáka a mladej Slovenky počas druhej svetovej vojny
Milena Zingerová, mimoriadne hudobne nadaná Bratislavčanka, smeruje s prvým ženským transportom do Osvienčimu. Vystrašené dievča odsúdené na pomalú smrť chce za každú cenu prežiť peklo nemeckého vyhladzovacieho tábora. A osud jej dáva šancu: má zaspievať na narodeninovej oslave svojho nepriateľa... A tak sa zrodí jeden z najneobyčajnejších milostných príbehov holokaustu.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov CZERŃ I PURPURA
Pôvodný jazyk poľština
Počet strán 400
EAN 9788056627174
Dátum vydania 24.6.2022
Vek od 18
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,54
Typ kniha
Väzba viazaná s papierovým poťahom bez laminác

Milena Zingerová, mimoriadne hudobne nadaná Bratislavčanka, pochádza z váženej židovskej právnickej rodiny a práve sa stala študentkou konzervatória. Jej bezstarostný život však preruší vypuknutie 2. svetovej vojny. Zingerovci sa okamžite stávajú občanmi druhej kategórie, ktorí musia každý deň bojovať o prežitie.

Franz Weimert už v puberte stratil vieru v cirkev aj vlastnú rodinu, podľahol vplyvu nacistickej ideológie a vstúpil do Hitlerjugendu. Po smrti brata, ktorý padol počas bojov za Varšavu, sa prihlásil ako dobrovoľník do SS. Rýchlo prestáva rozlišovať medzi dobrom a zlom... A na jar 1942 si vyberá službu v koncentračnom tábore Osvienčim.

Práve tam smeruje aj Milena s prvým ženským transportom. Vystrašené dievča odsúdené na pomalú smrť chce za každú cenu prežiť peklo nemeckého vyhladzovacieho tábora. A osud jej dáva šancu: má zaspievať na narodeninovej oslave svojho nepriateľa...

A tak sa zrodí jeden z najneobyčajnejších milostných príbehov holokaustu.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Wojciech Dutka

Wojciech Dutka

Spisovateľ, učiteľ a historik. Vo svojej tvorbe sa zameriava najmä na historické romány a populárne-náučnú literatúru. V roku 2014 obhájil doktorát na Jagelovskej univerzite v Krakove. V rovnakom roku získal štipendium od The Jewish Foundation for the Righteous. Jeho najúspešnejším románom je kniha Čierna a purpurová.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

knihomolky.wordpress.com - Čierna a purpurová

Nádherný a veľmi emotívny príbeh sa podarilo vytvoriť poľskému spisovateľovi Wojciechovi Dutkovi, ktorý sa inšpiroval skutočným príbehom z obdobia druhej svetovej vojny. Milena Zingerová pochádza z váženej židovskej rodiny. Má obrovský hudobný talent, ktorý ju dostane na bratislavské konzervatórium, no prichádza druhá svetová vojna a rodine sa začína boj o prežitie. Nestráca však odvahu a je od...
NAPÍŠTE NÁM