EN

Atlas starovekého Egypta

Oldřich Růžička


Objavujte staroveké civilizácie na šiestich rozkladacích mapách
Pred viac ako päťtisíc rokmi sa pozdĺž rieky Níl vyvinula civilizácia, ktorej pamiatky a pozostatky dodnes chodia obdivovať ľudia z celého sveta. Nádherné obrovské pyramídy, kamenné chrámy, vyzdobené hrobky, sochy panovníkov v nadživotnej veľkosti, vysoké stĺpy, obelisky a ďalšie pripomienky nájdeme v Egypte na každom kroku. Poďme sa poprechádzať po najkrajších egyptských pamiatkach a spoločne sa pozrime, ako sa v starovekom Egypte žilo faraónom, úradníkom, vojakom aj obyčajným ľuďom.

Informácie

Žáner encyklopédia
Ilustrátor Tomáš Tůma
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Slavka Kohútová
Počet strán 42
EAN 9788000066219
Dátum vydania 22.7.2022
Vek od 6
Formát 230x260 mm
Vydavateľstvo ALBATROS
Hmotnosť 0,565
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Pred viac ako päťtisíc rokmi sa pozdĺž rieky Níl vyvinula civilizácia, ktorej pamiatky a pozostatky dodnes chodia obdivovať ľudia z celého sveta. Nádherné obrovské pyramídy, kamenné chrámy, vyzdobené hrobky, sochy panovníkov v nadživotnej veľkosti, vysoké stĺpy, obelisky a ďalšie pripomienky nájdeme v Egypte na každom kroku. Napriek tomu mnoho pamiatok stále čaká na vyslobodenie z afrického piesku a dodnes nie je úplne jasné, ako mohli egyptskí stavitelia vytvoriť také veľké a krásne stavby s vtedajšími technickými možnosťami. Poďme sa poprechádzať po najkrajších egyptských pamiatkach a spoločne sa pozrime, ako sa v starovekom Egypte žilo faraónom, úradníkom, vojakom aj obyčajným ľuďom.

V atlase nájdete:

• Staroveký Egypt na šiestich rozkladacích mapách.

• Najkrajšie stavby Egypta, a ako vyzerali v časoch najväčšej slávy.

• Chrámy a poklady starovekého Egypta.

• Egyptské pyramídy, ako vyzerali a ako sa stavali.

• Egyptských bohov aj faraónov.

• Údolie kráľov, hrobky a mumifikáciu.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Oldřich Růžička

Oldřich Růžička

Vyštudoval Pedagogickú fakultu Masarykovej univerzity a viac ako 12 rokov učil na základnej škole, neskôr aj na gymnáziu. Po kariére učiteľa presedlal na redaktorskú profesiu a zameriaval sa na knihy pre deti a mládež či oblasť non-fiction literatúry. Jeho knihy boli preložené do viac ako 50 jazykov.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM