EN

Zamatový jež

Adriana Boysová


Nesúďte ma, keď mlčím. Nepočujete krik, ktorý v sebe dusím. Príbeh o krehkosti vzťahov, dôsledkoch nečinnosti a chuti po živote.
Štrnásťročný Peter žije v provinčnom anglickom mestečku s mamou a bratom. Pokojnú idylku zaspatého mesta naruší nešťastná udalosť a Petrove vyhliadky sa scvrkávajú na jednotvárne výseky krajiny rozprestierajúcej sa za zamrežovanými oknami. Po uplynutí trestu sa hra na život môže začať odznova. Ibaže pravidlá hry sa medzičasom zmenili – Peter odchádza z Anglicka a pokúša sa začať nanovo v dome starých rodičov na Slovensku. Podarí sa mu prekročiť tiene minulosti?

Informácie

Jazyk slovenčina
Počet strán 432
EAN 9788056636121
Dátum vydania 27.10.2023
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,52
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Viete, prečo sa väčšina rozprávok končí formulkou: a žili šťastne, až kým nepomreli? Pretože pocit šťastia je taký krátky, že ak nezomriete práve vo chvíli najväčšieho šťastia, zákonite z neho vytriezviete.

Štrnásťročný Peter žije v provinčnom anglickom mestečku s mamou a bratom. Pokojnú idylku zaspatého mesta naruší nešťastná udalosť a Petrove vyhliadky sa scvrkávajú na jednotvárne výseky krajiny rozprestierajúcej sa za zamrežovanými oknami. Kým hľadá spôsob, ako prežiť v nápravnovýchovnom ústave tisíc nových rán, jeho blízki zápasia s vlastnými problémami.

Po uplynutí trestu sa hra na život môže začať odznova. Ibaže pravidlá hry sa medzičasom zmenili – Peter odchádza z Anglicka a pokúša sa začať nanovo v dome starých rodičov na Slovensku. Podarí sa mu prekročiť tiene minulosti? Dokáže sa zbaviť panciera, ktorý ukul okolo svojho srdca, a otvoriť sa svetu?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Video

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Adriana Boysová

Adriana Boysová

Adriana Boysová žije posledných dvadsať rokov v zahraničí. Po kratšom pobyte vo Veľkej Británii žila niekoľko rokov v Írsku a odtiaľ jej kroky viedli do Luxemburska. Spolu s rodákmi založila a vedie neziskovú organizáciu Slovaks in Luxembourg (SLUX) a detský folklórny súbor Sluxáčik. Absolventka kulturológie na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského sa profesionálne venuje vydávaniu odborných publikácií EÚ. Vo voľnom čase je ambasádorkou slovenskej kultúry v Luxembursku, veľmi rada cestuje, číta a bloguje. V literárnom svete debutovala zbierkou poviedok Mimóza (2020) a svojou tvorbou prispela do zbierky poviedok popredných slovenských autoriek Šťastné náhody (2020), z ktorej výťažok je venovaný pomoci týraným ženám a deťom. Jej novinka Zamatový jež (Lindeni 2023) je súčasným románom plným emócií, ktorý sa nevyhýba ťažkým témam.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM