EN

Bez lásky

Alice Osemanová


Poučný, originálny a vtipný príbeh o identite a sebaprijatí od autorky obľúbenej série Motýliky.
Georgia nebola nikdy zamilovaná, nikdy sa s nikým nebozkávala, dokonca sa jej nikto ani len nepáčil – ale ako každá šialená romantička je presvedčená, že jedného dňa sa objaví ten pravý. Začína štúdium na univerzite a verí, že tu nájde lásku. Keď však spôsobí zmätok medzi kamarátmi, sama seba sa pýta, prečo je romantika pre iných taká prirodzená, ale pre ňu nie. Georgia je zmätená viac ako kedykoľvek predtým, až napokon zistí, že pravá láska neznamená len romantický vzťah.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Zuzana Bujačková
Počet strán 416
EAN 9788056637906
Dátum vydania 26.1.2024
Vek od 14
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo COOBOO
Hmotnosť 0,39
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Georgia nebola nikdy zamilovaná, nikdy sa s nikým nebozkávala, dokonca sa jej nikto ani len nepáčil – ale ako každá šialená romantička je presvedčená, že jedného dňa sa objaví ten pravý.

Začína štúdium na univerzite a verí, že tu nájde lásku. Keď však spôsobí zmätok medzi kamarátmi, sama seba sa pýta, prečo je romantika pre iných taká prirodzená, ale pre ňu nie. Georgia je zmätená viac ako kedykoľvek predtým, až napokon zistí, že pravá láska neznamená len romantický vzťah.

Je jej súdené zostať bez lásky alebo celý čas hľadala na nesprávnom mieste?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Denisa Tomíková
V mojom odporučení budem trošku spojlerovať, ale naozaj len trošku, tak sa pusti do nasledujúcich riadkov. Hlavná hrdinka Georgia je 18 ročná mladá žena, ktorá začína novú éru svojho života - ide na vysokú školu. Ešte nezažila romantický vzťah a nevie, s kým by ho mala zažiť, pretože jej ešte nikto nedal ani len pusu. Povieš si, OMG fakt hrôza, ale naozaj to v takomto veku hrôza je. Ver mi. Nastupuje na vysokú školu a rozhodne chce vyskúšať všetko, čo ku vysokoškolskému životu patrí. Chce prežiť a prežívať všetko, čo jej rovesníci. S týmto "láskavým" problémom jej chcú pomôcť najlepší priatelia a nová spolubývajúca. Georgia postupne zisťuje, že je iná a veci cíti inak, ako ľudí v jej okolí. A zistiť takéto niečo v období dospievania a žiť v prostredí, ktoré to nechápe, naviac nepoznať nikoho podobného, je náročné. A presne toto prežíva Georgia. Táto kniha ma doslova vtiahla do života dospievajúcich hneď od prvej strany. Je plná zamyslení, vtipných pasáží, poučení, ukazuje čitateľovi, aké dôležité (a naozaj náročné) je sebaprijatie a aký náročný je proces sebaobjavovania. Autorka správne poukázala aj na fakt, že človek z menšiny môže byť rovnako netolerantný ako človek z majority. Je to smutné, ale je to tak... Na jednej strane bolo zvláštne vidieť, čo všetko išlo hlavnej hrdinke v hlave a na druhej strane to bolo fascinujúce. Georgia mi bola sympatická od začiatku. Videla som, ako sa chce veľmi natlačiť do hraníc vytvorených spoločnosťou. Jej vnútorný boj, pochopenie a prijatie autorka vymyslela a napísala veľmi dobre. A poznámka na záver - veľmi sa mi páčili odkazy na piesne, knihy a filmy počas celého deja.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Alice Osemanová

Alice Osemanová

Alice Osemanová je oceňovaná spisovateľka, ilustrátorka a scenáristka. Narodila sa v roku 1994 v britskom Kente. Je autorkou úspešných YA románov o najrôznejších katastrofách dospievania: Solitaire, Radio Silence, I Was Born for This a Loveless . Je tiež autorkou LGBTQ+ YA romantického komiksu Motýliky a scenáristkou, tvorkyňou a výkonnou producentkou televíznej adaptácie Heartstoppers, ktorú poznáte z Netflixi. Debutovala románom Solitaire ako devätnásťročná. Jej romány aj komiksy získali nominácie na YA Book Prize, Inky Awards, Carnegie Medal aj Goodreads Choice Award.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM