EN
Jacky Durand

Jacky Durand

Jacky Durand sa narodil 21. 12. 1963, vyštudoval L´École de Journalisme v Štrasburgu. Je novinár a spisovateľ, venuje sa najmä kulinárskym témam, a to v časopise Libération a vo France-Culture. Obľubuje modrý syr Le Bleu de Gex, prechádzky v meste aj v lese, rád číta Simenona a Maxima Gorkého. Keď nepracuje, počúva rozhovory v bistre. Je autorom niekoľkých kníh s kulinárskou tematikou: Cuisiner, un sentiment (2010), Tu mitonnes! L´hiver (2012), Tu mitonnes! L´été (2013) a Voyage amoureux dans la cuisine des terroirs (2016). Jeho najúspešnejšími románmi sú Marguerite (2017) a Le cahier de recettes (2019), ktorý vyšiel v slovenskom preklade pod názvom Stratený receptár a láska, ktorá neumrela (Lindeni, 2021). Autor prináša čitateľom gastronomické poklady klasickej francúzskej kuchyne s jej neodolateľnými vôňami, chuťami a nostalgickými spomienkami nielen na staré rodinné recepty, ale aj na úžasný zvyk Francúzov stretávať sa s rodinou a priateľmi pri skvelom jedle a víne.

NAPÍŠTE NÁM