EN

O holčičce z jiného světa

Aharon Appelfeld


Dojemný dětský příběh cenami ověnčeného hebrejského autora o neobyčejné odvaze a hlubokém porozumění.
Je válka a židovští chlapci Adam a Thomas se musí ukrývat v lese a čekat, než bude ve vesnici bezpečno a mámy si pro ně zase přijdou. Příroda se s chlapci nemazlí a hlad je nemilosrdný. V tom se jako spásný anděl zjeví holčička Mína. Není nakonec opravdu z jiného světa? Dojemný dětský příběh o neobyčejné odvaze, hlubokém porozumění a síle, která se skrývá tam, kde bychom ji někdy nečekali.

Informácie

Jazyk čeština
Originálny názov ???? ??? ?? ????? ???
Pôvodný jazyk hebrejčina
Prekladateľ Šárka Doležalová
Počet strán 112
EAN 9788000036656
Dátum vydania 29.9.2014
Vek od 8
Formát 145x145 mm
Vydavateľstvo ALBATROS
Hmotnosť 0,295
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Je válka a židovští chlapci Adam a Thomas se musí ukrývat v lese a čekat, než bude ve vesnici bezpečno a mámy si pro ně zase přijdou. Mají dost jídla a umí si poradit, ale zásoby se pomalu tenčí, příroda se s chlapci nemazlí a hlad je nemilosrdný. Vtom se jako spásný anděl zjeví holčička Mína. Není nakonec opravdu z jiného světa? Dojemný dětský příběh cenami ověnčeného hebrejského autora o neobyčejné odvaze, hlubokém porozumění a síle, která se skrývá tam, kde bychom ji někdy nečekali.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť

Recenzia médii

Fantasy-svet.sk - O holčičce z jiného světa

Málokedy sa stáva, že vám kniha vylepí facku. Tá od Aharona Appelfelda vám ich uštedrí hneď niekoľko. A vy ich prijmete ochotne a s pokorou. Izraelský novelista Aharon Appelfeld je v našich literárnych končinách málo známym spisovateľom, a to aj napriek tomu, že je jeho práca vysoko oceňovaná. Svoju prvú novelu vydal v 25 rokoch. Napísal ju v hebrejčine, ktorej ostal verný i dnes. A aj keď nie sú...
NAPÍŠTE NÁM