EN

Anton a Jonatán

Jostein Gaarder


Plyšový medvídek vypráví o svém kamarádovi Jonatánovi a o tajemství života a smrti.
Anton je plyšový medvídek, který vzpomíná, jak ho kluk Jonatán vozil s sebou na kole a ukazoval mu svět. Pak ale Jonatána srazilo auto a Anton zůstal sám. Zajímavě působí pozorování z perspektivy neživé hračky, která uvažuje typickým gaarderovským způsobem o tajemství života a smrti. A jemná melancholie Düzakinových ilustrací tato témata dokonale doplňuje.

Informácie

Ilustrátor Akin Düzakin
Jazyk čeština
Originálny názov Anton og Jonatan
Pôvodný jazyk nórčina
Počet strán 56
EAN 9788000036984
Dátum vydania 27.10.2014
Vek od 6
Formát 148x180 mm
Vydavateľstvo ALBATROS
Hmotnosť 0,177
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Anton je plyšový medvídek, který vzpomíná, jak ho kluk Jonatán vozil s sebou na kole a ukazoval mu svět. Pak ale Jonatána srazilo auto a Anton zůstal sám.

Zajímavě působí pozorování z perspektivy neživé hračky, která uvažuje typickým gaarderovským způsobem o tajemství života a smrti. A jemná melancholie Düzakinových ilustrací tato témata dokonale doplňuje.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Jostein Gaarder

Jostein Gaarder

Jeden z najvýznamnejších nórskych spisovateľov má na svojom konte prevažne knihy pre deti a mládež. Študoval škandinávske jazyky a teológiu na univerzite v Osle a v rokoch 1981-1991 vyučoval filozofiu a literatúru na vysokej škole v Bergene. Kniha Sofiin svet, román o dejinách filozofie, autora preslávila a stala sa svetovým bestsellerom. Po úspechu Sofiinho sveta prestal učiť a začal sa naplno venovať písaniu kníh. Pod značkou Lindeni vyšiel v slovenskom jazyku aj jeho román pre dospelých Bábkar. Jeho diela sú preložené do viac než päťdesiatich jazykov.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM