EN

Bujná fantázia Olivie Joulesovej

Helen Fieldingová


Vtipný a napínavý román od obľúbenej Helen Fieldingovej, autorky série o Bridget Jonesovej.
Novinárka Olivia Joulesová je nezávislá žena. Píše o životnom štýle do časopisov a cestuje po svete. Na jednom večierku jej cestu skríži okúzľujúci Pierre. A nebola by to Olivia, keby ho nezačala podozrievať, že je v skutočnosti hľadaný terorista. Napriek tomu ale prijme jeho pozvanie na schôdzku a neskôr sa za ním vydá na najrôznejšie miesta na svete, aby sa o ňom dozvedela viac a odhalila jeho pravú totožnosť. Ako veľmi však Olivia povolí uzdu svojej fantázii? Nakoľko sú jej podozrenia opodstatnené?

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Olivia Joules and the Overactive Imagination
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 304
EAN 9788075050427
Dátum vydania 19.1.2015
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo XYZ
Hmotnosť 0,525
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Novinárka Olivia Joulesová je nezávislá žena, ktorá si dokáže poradiť v každej situácii. Píše o životnom štýle do známych časopisov, cestuje po celom svete a užíva si to. Len pre istotu so sebou nosí škatuľku poslednej záchrany a riadi sa svojimi vlastnými pravidlami pre prežitie.

Na jednom večierku jej cestu skríži okúzľujúci Pierre Feramo. A nebola by to Olivia, keby ho nezačala podozrievať, že sa za plejboja len vydáva a v skutočnosti je hľadaný terorista. Napriek tomu ale prijme jeho pozvanie na schôdzku a neskôr sa za ním vydá na najrôznejšie miesta na svete, aby sa o ňom dozvedela viac a odhalila jeho pravú totožnosť. Ako veľmi však Olivia povolí uzdu svojej fantázii? Nakoľko sú jej podozrenia opodstatnené?

Olivia sa chvíľu správa ako James Bond, ktorý má v rukáve ženské zbrane, a chvíľami zas ako Bridget Jonesová, keď s ironickým nadhľadom komentuje dianie okolo seba.

V románe Bujná fantázia Olivie Joulesovej Helen Fieldingová brilantne vykreslila svet luxusných večierkov, ale aj honbu za odhalením nebezpečného zločinca. Ja sarkastická aj vtipná, dokáže vystupňovať napätie i podľahnúť citom.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Helen Fieldingová

Helen Fieldingová

Narodila sa v roku 1958 v priemzyselnom mestečku Morley v grófstve Yorkshire v rodine riaditeľa miestnej textilky a ženy v domácnosti, ktorá sa starala o štyri deti. Helen vyštudovala univerzitu v Oxforde, následne pracovala desať rokov v televízii - pre BBC napríklad natočila dokumentárny seriál o Afrike. Vlastné zážitk z afrického pobytu zachytila vo svojom románe Celebrity pre Afriku. V roku 2003 dokončila svoj špionážny román Bujná fantázia Olivie Joulesovej. Dnes je táto autorka považovaná za predstaviteľku novej generácie spisovateliek, ktoré úspešne búrajú zaužité stereotypy ženskej literatúry. Obrovský úspech jej priniesli najmä romány s hlavnou hrdinkou Bridget Jonesovou.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

blog - Bujná fantázia Olivie Joulesovej

Helen Fieldingová je britská autorka, dobre známa predovšetkým vďaka úspešnej knižnej (i filmovej) sérii o trampotách Bridget Jonesovej. Romantická komédia o obyčajnej žene a jej ceste k šťastiu si získala priazeň miliónov fanúšikov, mňa nevynímajúc. Druhá časť sa mi zdala dokonca lepšia ako prvá, čo sa často nestáva... Priznám sa, že záver trilógie, ktorý vyšiel len nedávno, som ešte nemal možnos...
NAPÍŠTE NÁM