EN

Celebrity pre Afriku

Helen Fieldingová


Prvá kniha Helen Fieldingovej je rovnako vtipná a inteligentná ako jej populárne knihy o Bridget Jonesovej.
Rosie odchádza z londýnského nakladateľstva do Afriky, kde pracuje v utečeneckom tábore. K tomuto rozhodnutiu ju priviedla nespokojnosť s vlastným životom a problematický vzťah s populárnym televíznym komentátorom. Zoči-voči strašnej biede, v ktorej ľudia umierajú hladom, zásadne zmení svoj postoj k životu a rozhodne sa konať – v prvom rade otvoriť oči celebritám, ktoré majú veľké možnosti… Prvá kniha Helen Fieldingovej!

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Cause Celeb
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 320
EAN 9788075050892
Dátum vydania 27.4.2015
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo XYZ
Hmotnosť 0,53
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Helen Fieldingová postavila svoj príbeh na kontraste nekritického západného kultu celebrít a neuveriteľnej biedy v krajinách tretieho sveta.

Rosie odchádza z londýnského nakladateľstva do Afriky, kde pracuje v utečeneckom tábore. K tomuto rozhodnutiu ju priviedla nespokojnosť s vlastným životom a problematický vzťah s populárnym televíznym komentátorom. Zoči-voči strašnej biede, v ktorej ľudia umierajú hladom, zásadne zmení svoj postoj k životu a rozhodne sa konať – v prvom rade otvoriť oči celebritám, ktoré majú veľké možnosti…

Prvá kniha Helen Fieldingovej je rovnako vtipná a inteligentná ako jej populárne knihy o Bridget Jonesovej.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Helen Fieldingová

Helen Fieldingová

Narodila sa v roku 1958 v priemzyselnom mestečku Morley v grófstve Yorkshire v rodine riaditeľa miestnej textilky a ženy v domácnosti, ktorá sa starala o štyri deti. Helen vyštudovala univerzitu v Oxforde, následne pracovala desať rokov v televízii - pre BBC napríklad natočila dokumentárny seriál o Afrike. Vlastné zážitk z afrického pobytu zachytila vo svojom románe Celebrity pre Afriku. V roku 2003 dokončila svoj špionážny román Bujná fantázia Olivie Joulesovej. Dnes je táto autorka považovaná za predstaviteľku novej generácie spisovateliek, ktoré úspešne búrajú zaužité stereotypy ženskej literatúry. Obrovský úspech jej priniesli najmä romány s hlavnou hrdinkou Bridget Jonesovou.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

www.citaj.to - Naozaj nádherný román

Denník Bridget Jonesovej je kniha populárna po celom svete a stvárnená aj vo filmovej podobe, ale nie každý vie, že pred ním tu ako autorkina prvotina stojí dielo Celebrity pre Afriku. Je to síce záležitosť s podobnými prvkami, no na druhej strane s kompletne odlišným príbehom. Každý poznáme svet taký, aký je. Úžasný, plný neuveriteľných možností, no občas nefér. Zatiaľ čo v jednej časti zemegu...
NAPÍŠTE NÁM