EN

Veľké príbehy starého Orientu

Jiří Tomek


Vydajte sa do tajomného sveta starovekého Orientu, kolísky najstarších civilizácií ľudstva, do podivuhodných čias rozľahlých starovekých ríš.
Uvedené mýty, báje, legendy, poviedky a rozprávky, ktoré nás oboznamujú s veľkými témami, osobnosťami a príbehmi, patria do pokladnice svetového písomníctva a kultúry. Kniha prináša najznámejšie texty z piatich základných geograficko-kultúrnych oblastí starovekého Orientu: egyptskej, mezopotámskej, izraelsko-arabskej, perzskej a indickej. V starých príbehoch, ktoré sa po dlhé tisícročia prenášali z generácie na generáciu, nájdeme všetku múdrosť a skúsenosť vekov a nespočetné množstvo príkladov hrdinstva.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Velké příběhy starého Orientu
Pôvodný jazyk čeština
Počet strán 312
EAN 9788056601419
Dátum vydania 8.9.2017
Vek od 11
Formát 167x225 mm
Vydavateľstvo CPRESS
Hmotnosť 0,71
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Vydajme sa do tajomného sveta starovekého Orientu, kolísky najstarších civilizácií ľudstva, do podivuhodných čias rozľahlých starovekých ríš. Uvedené mýty, báje, legendy, poviedky a rozprávky, ktoré nás oboznamujú s veľkými témami, osobnosťami a príbehmi, patria do pokladnice svetového písomníctva a kultúry.

Kniha prináša najznámejšie texty z piatich základných geograficko-kultúrnych oblastí starovekého Orientu: egyptskej, mezopotámskej, izraelsko-arabskej, perzskej a indickej.

Patria medzi ne príbehy o egyptskom dvoranovi Sinuhetovi, sumerskom hrdinskom kráľovi Gilgamešovi, asýrskej kráľovnej Semiramis, o izraelskom silákovi Samsonovi, kráľovi Šalamúnovi a kráľovnej zo Sáby, statočnom indickom princovi Rámovi a princeznej Síte a o mnohých ďalších.

V starých príbehoch, ktoré sa po dlhé tisícročia prenášali z generácie na generáciu, nájdeme všetku múdrosť a skúsenosť vekov a nespočetné množstvo príkladov hrdinstva, odvahy, obetavosti i mnohých ďalších rýdzich hodnôt skutočnej ľudskosti, ktoré majú svoje uplatnenie a význam aj v dnešnom modernom svete.

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť

Recenzia médii

vinlit.sk - Veľké príbehy starého Orientu

Každá knižka, ktorú vezme čitateľ do rúk, ho určitým spôsobom prevedie do iného času, inej krajiny alebo prostredia. Ocitá sa v uličkách ľudnatého Londýna, vo vyšetrovacej cele kriminálneho útvaru alebo neďaleko vodopádu obklopený prírodou. Takýto posun v priestore, ale i v čase je aj v prípade Veľkých príbehov starého Orientu. Kniha vás prevedie cez staroveký Egypt, Mezopotámiu, Izrael, Perziu...
NAPÍŠTE NÁM