EN

Podej mi ruku

Tove Alsterdal


Temné drama o vášni a zradě, zločinu a smíření
Za studené dubnové noci zemře mladá žena, Charlie Erikssonová, když spadne z balkonu svého bytu v jedenáctém patře. Policie případ uzavře jako sebevraždu, ale Charliina sestra Helene o tom není přesvědčená a začne pátrat na vlastní pěst. Stopy ji zavedou zpět do minulosti, do sedmdesátých let v Argentině a Helene je při své cestě konfrontována s brutálními událostmi z historie, které s jejím životem souvisí víc, než by si dokázala představit.

Informácie

Jazyk čeština
Originálny názov Lat mig ta din hand
Pôvodný jazyk švédčina
Počet strán 360
EAN 9788026712565
Dátum vydania 20.9.2018
Vek od 18
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo MOTTO
Hmotnosť 0,593
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Za studené dubnové noci zemře mladá žena, Charlie Erikssonová, když spadne z balkonu svého bytu v jedenáctém patře. Za sebou nechává život plný chaosu, drogových epizod a nenaplněných snů. Smrt je policií jednoznačně vyhodnocena jako sebevražda.

Charliina sestra Helene vede spořádaný život a se sestrou se nevídala. Chtěla zcela zapomenout na rozpadlou rodinu, matku, která je opustila, otce alkoholika a sestru, jež nedokázala rozlišit mezi realitou a představami. Ale jaká byla skutečně Charlie? Doopravdy si vzala život? A co dělala měsíc před smrtí v Buenos Aires?

Stopy vedou zpět do minulosti, do sedmdesátých let, kdy se jejich matka zamilovala do argentinského uprchlíka a zmizela. Helene chce odhalit pravdu nejen o sestřině smrti, ale i o matčině osudu, a při své cestě je konfrontována s brutálními událostmi z historie, které s jejím životem souvisí víc, než by si dokázala představit.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Tove Alsterdal

Tove Alsterdal

Tove Alsterdal (*1960) je švédska autorka, novinárka a autorka divadelných hier. V roku 2009 debutovala trilerom Zabudnutí mŕtvi (Kvinderne pa stranden), s ktorým zaznamenala veľký úspech a vyšiel v dvoch desiatkach jazykov. Príbeh mal pôvodne dostať podobu filmového scenára, no keďže sa dej odohráva v siedmich krajinách, producenti ho vyhodnotili ako príliš drahý na sfilmovanie. V roku 2012 vyšiel jej ďalší román Tichý hrob (I tystnaden begravd) a v roku 2014 román Vezmi ma za ruku (Lat mig ta din hand), za ktorý získala ocenenie Najlepšie švédske krimi. Dej sa odohráva v štokholmskej štvrti Jakobsberg, kde autorka vyrastala, a v Argentíne, kde počas vojenskej diktatúry v sedemdesiatych rokoch záhadne zmizne švédska žena. Táto kniha čoskoro vyjde aj v slovenčine. Zatiaľ posledným dielom je Neobzeraj sa späť (Vänd dig inte om, 2016) z prostredia psychiatrickej kliniky. Tove Alsterdal žije v Štokholme, je rozvedená a má tri dcéry.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM