EN

Nikdy nezapomenu

Michel Bussi


Jediný svědek její smrti. Nebo její vrah?
Jamal si nejprve všimne červené šály. Vlaje ve větru, zachycená na plotě. Pak uvidí i tmavovlasou ženu stojící na okraji hluboké propasti. Jamal chytí červenou šálu a hází ji ženě jako záchranné lano, aby jí pomohl dál od okraje útesu, ale ona zničehonic skočí dolů. Jamal zděšeně zírá na nehybnou postavu dole pod sebou. Tělo neznámé ženy leží na studené oblázkové pláži. Její krk je ovázaný červenou šálou. Tohle je Jamalova verze příběhu. Věříte mu?

Informácie

Jazyk čeština
Originálny názov N'oublier jamais
Pôvodný jazyk francúzština
Počet strán 424
EAN 9788026713463
Dátum vydania 8.11.2018
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo MOTTO
Hmotnosť 0,579
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Jamal si nejprve všimne červené šály. Vlaje ve větru, zachycená na plotě. Pak uvidí i tmavovlasou ženu, neskutečně nádhernou, uplakanou, v roztrhaných šatech a stojící zády k hluboké propasti. Dívá se na něj, jako by na světě byli sami dva. Jamal k ní natahuje ruku a snaží se jí hodit šálu jako záchranné lano, ale ona skáče dolů… Dva lidé, procházející se zrovna po pláži, najdou její tělo ležící na studených oblázcích – a červený šál má omotaný kolem krku.

Jamal je jediný, kdo viděl, co se na útesu stalo, a všechny důkazy mluví proti němu. Netrvá dlouho a sám si není jistý, co je pravda a komu může stále věřit.

Nový napínavý román Michela Bussiho o tom, že někdy věci nejsou takové, jaké se zdají být.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Michel Bussi

Michel Bussi

Michel Bussi sa narodil 29. apríla 1965 v Louviers a pôsobí ako profesor geografie na univerzite v Rouene. Písať začal v deväťdesiatych rokoch. Svoj prvý román situoval do obdobia vylodenia v Normandii, no nezaujal a odmietlo ho hneď niekoľko vydavateľov. Bussi sa teda odmlčal. Napísal len zopár noviel a scenár, ale nič z toho nepublikoval. Trvalo desať rokov, kým prišiel s ďalšou knihou Code Lupin (Kód Lupin, 2006), v ktorej sa už priklonil k detektívnemu žánru. Tentoraz zožal úspech, dielo vydali, a to dokonca niekoľkokrát. Nasledovali ďalšie knihy tohto žánru, za ktoré získal niekoľko cien. V roku 2011 vyšiel jeho najoceňovanejší román Nymphéas noirs (Čierne lekná) a z lokálneho spisovateľa sa razom stal vychytený autor medzinárodnej úrovne. V roku 2012 vyšla jeho ďalšia kniha Un avion sans elle (Vážka), ktorá si získala mimoriadnu obľubu u francúzskych čitateľov a bola preložená do takmer tridsiatich jazykov. Bussiho knihy vyšli v celkovom náklade milióna výtlačkov. Podľa prieskumu denníka Le Figaro bol Bussi v roku 2016 druhým najčítanejším spisovateľom vo Francúzsku.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM