EN

Vlak sirôt

Pam Jenoff


Podmanivý príbeh o priateľstve dvoch výnimočných žien na pozadí druhej svetovej vojny.
Nou vyhnali z domu a prinútili ju vzdať sa svojho dieťaťa, pretože otehotnela s nemeckým vojakom. Útočisko nachádza v kočovnom cirkuse, kde sa musí naučiť nebezpečnú akrobaciu na visutej hrazde, aby skryla svoju pravú identitu. Aj napriek počiatočným nezhodám sa spriatelí s akrobatkou Astrid, Keď však pravda vypláva na povrch, obe sa musia rozhodnúť, či ich výnimočné priateľstvo dokáže spasiť, alebo či tajomstvá, ktoré obe ukrývajú, všetko zničia.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov The Orphan´s Tale
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 360
EAN 9788056607312
Dátum vydania 26.10.2018
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,5
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Nou vyhnali z domu a prinútili ju vzdať sa svojho dieťaťa, pretože otehotnela s nemeckým vojakom. Útočisko nachádza v kočovnom cirkuse, kde sa musí naučiť nebezpečnú akrobaciu na visutej hrazde, aby skryla svoju pravú identitu. Aj napriek počiatočným nezhodám sa spriatelí s akrobatkou Astrid, Keď však pravda vypláva na povrch, obe sa musia rozhodnúť, či ich výnimočné priateľstvo dokáže spasiť, alebo či tajomstvá, ktoré obe ukrývajú, všetko zničia.

Podmanivý príbeh o priateľstve dvoch výnimočných žien na pozadí druhej svetovej vojny.

Uživateľská recenzia

Dominika Štefčíková
Hoci som si myslela, že kniha bude o niečo inom, tak som sa veľmi rýchlo naladila na tento príbeh. Ten sa odohráva počas druhej svetovej vojny. Ukazuje fungovanie cirkusu počas tejto ťažkej doby. Obzvlášť, keď jedna z artistiek je židovka. Kniha ma veľmi bavila. Odporúčam.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Pam Jenoff

Pam Jenoff

Pam Jenoff sa narodila v Marylande a vyštudovala históriu na Cambridgei. Pracovala v Pentagóne na ministerstve obrany USA a potom na ministerstve zahraničia. Dlho pôsobila na americkom konzuláte v Krakove, kde sa špecializovala na poľsko-židovské vzťahy a problematiku holokaustu. V súčasnosti učí právo vo Filadelfii, kde žije so svojou rodinou. Jej román Veliteľovo dievča sa stretol s medzinárodným úspechom a bol nominovaný na Quill Award. Román Vlak sirôt sa takmer okamžite po vydaní stal bestsellerom podľa The New York Times a rovnako aj medzi čitateľmi.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

Blog Rachel Roo - RC: VLAK SIROT

Príbeh dvoch žien z rôznych prostredí na pozadí 2.svetovej vojny. Astrid vyrastajúca na cirkusantskej pôde sa vydá za nemeckého vojaka. Vojna ich však rozdelí. Noa žijúca v Holandsku ako obyčajné mladé dievča so svojou rodinou. Všetko sa v jej živote skomplikuje potom , ako zistí , že čaká dieťa nemeckého vojaka. U otca nenájde pochopenie a tak ju vyhodí z domu. Prijali ju do programu Lebensborn, ...

Drominickacita.sk - Vlak sirôt (Pam Jenoff)

Mám rada knihy s témou Druhej svetovej vojny. Či už ide o skutočné ľudské výpovede alebo o fikciu, ktorá sa týmto obdobím inšpirovala. Kniha Vlak sirôt od autorky Pam Jenoff patrí do druhej kategórie. V knihe sa strieda rozprávanie dvoch postáv. Židovky Astrid a Holanďanky menom Noa. Astrid pochádza zo známej cirkusantskej rodiny. Vydala sa za nemeckého dôstojníka a žila s ním v Berlíne. Prišlo v...
NAPÍŠTE NÁM