EN

Malý vedec 1

Experimenty, ktoré môžete vyskúšať aj doma

Tomislav Sencanski


Hrajme sa s vedou!
Táto kniha je určená pre všetkých, ktorí si chcú overiť zákony fyziky a chémie jednoduchými experimentmi, ktoré je možné zrealizovať nielen v škole, ale i doma. Nájdete v nej pokusy prehľadne rozčlenené do nasledujúcich oblastí: voda, rastliny, vzduch, teplo, sledovanie premien, svetlo, zvuk, elektrina. A nebojte sa, nebude to ako v škole, zaručujeme vám, že táto fyzika a chémia sú skutočne zábavné.

Informácie

Žáner hravá veda
Číslo dielu 1
Jazyk slovenčina
Pôvodný jazyk srbčina
Séria Malý vedec
Počet strán 64
EAN 9788056606025
Dátum vydania 27.7.2018
Vek od 8
Formát 170x243 mm
Vydavateľstvo EDIKA
Hmotnosť 0,39
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Táto kniha je určená pre všetkých, ktorí si chcú overiť zákony fyziky a chémie jednoduchými experimentmi, ktoré je možné zrealizovať nielen v škole, ale i doma. Nájdete v nej pokusy prehľadne rozčlenené do nasledujúcich oblastí: voda, rastliny, vzduch, teplo, sledovanie premien, svetlo, zvuk, elektrina. Kniha k vám prichádza v sprievode ďalších dvoch častí venovaných pútavým a zábavným pokusom, pri ktorých sa určite nebudete nudiť. A nebojte sa, nebude to ako v škole, zaručujeme vám, že táto fyzika a chémia sú skutočne zábavné. Veď niektoré uvedené experimenty vyzerajú skôr ako kúzla, a nie ako nejaké vedecké pokusy! S týmito knihami nazriete do tajomstva vedy a veľa z toho, čo sa potom dozviete napríklad v škole, vám bude omnoho jasnejšie a zrozumiteľnejšie. Možno, že po vyskúšaní niektorých experimentov, vy budete poučovať vašich rodičov, učiteľov či spolužiakov. Zistíte, že všetko, čo sa učíte v škole, má aj svoje praktické využitie, a to môže by niekedy veľmi zábavné. Pozvite svojich kamarátov a ukážte im, že fyzika a chémia rozhodne nie sú nudnými vedami!

Ďalšie tituly z rady "Malý vedec"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Tomislav Sencanski

Tomislav Sencanski

Vystudoval Přírodovědeckou fakultu na Bělehradské univerzitě. Již více než 50 let se aktivně zabývá popularizací fyziky. Jako učitel fyziky na základní škole měl možnost zkoušet rozmanité postupy, kterými se snažil dětem fyziku co nejvíce přiblížit. A tak profesor Toma, jak je kamarádsky označován, začal své hodiny čím dál více prokládat jednoduchými i složitějšími pokusy, aby demonstroval skutečně názorně zákonitosti, o nichž se v hodinách obvykle jen přednáší. Věda hrou se pak stala náplní i mnoha jeho knih, které věnoval právě dětem ve snaze podnítit jejich zájem o přírodní vědy, a to nejen o fyziku samotnou, ale též o chemii, biologii a další přírodovědní disciplíny.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM