EN

Dievča z atramentu a hviezd

Kiran Millwood Hargrave


Každý z nás si na koži nesie mapu vlastného života, v spôsobe chôdze, dokonca aj v tom, ako rastie.
Od chvíle, keď na ostrov dorazil generál Adore, nikto nesmie prekročiť hranicu medzi Gromerou a zvyškom ostrova. Keď zmizne guvernérova dcéra, Isabella sa ako dcéra kartografa votrie do pátracej skupiny, aby preskúmala Zabudnuté územie. No svet za mestskými hradbami je len pustatina plná príšer, kde pod vyschnutými riekami a dymiacimi sopkami spí príšera z legiend. Isabella čoskoro zistí, že zachraňovať bude musieť nielen stratenú dievčinu, ale predovšetkým samotný ostrov.

Informácie

Žáner YA fantasy
Jazyk slovenčina
Originálny názov The Girl of Ink and Stars
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 232
EAN 9788056609699
Dátum vydania 12.4.2019
Vek od 12
Formát 135x198 mm
Vydavateľstvo COOBOO
Hmotnosť 0,27
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

PRÍBEH ZÁZRAKOV A ODVAHY

Každý z nás si na koži nesie mapu vlastného života,

v spôsobe chôdze, dokonca aj v tom, ako rastie.

MAGICKÝ BESTSELLER

Najlepšia britská detská kniha roka 2017

Od chvíle, keď na ostrov dorazil generál Adore, nikto nesmie prekročiť hranicu medzi Gromerou a zvyškom ostrova. To však Isabelle nebráni v tom, aby snívala, že raz preskúma každučký centimeter Zabudnutého územia, ktoré leží za hranicami. Keď zmizne jej najlepšia kamarátka, Isabella sa votrie do pátracej skupiny – je predsa dcérou kartografa. Navyše okrem máp vie čítať aj hviezdy, ktoré ju môžu doviesť až do zabudnutého srdca opusteného ostrova.

No svet za mestskými hradbami je len pustatina plná príšer, kde pod vyschnutými riekami a dymiacimi sopkami spí príšera z legiend. Isabella čoskoro zistí, že zachraňovať bude musieť nielen stratenú dievčinu, ale predovšetkým samotný ostrov.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Kiran Millwood Hargrave

Kiran Millwood Hargrave

Kiran Millwood Hargrave sa narodila v Surrey. Keď bola malé dievčatko chcela byť mačkou, majiteľkou mačky alebo prvou ženou na Marse. Splnilo sa jej len jedno prianie. V dospelosti však zistila, že vďaka knihám a písaniu sa môže stať kýmkoľvek chce. Počas štúdia na vysokej škole sa začala venovať písaniu poézie. Vyšli jej tri zbierky. Jej prozaickým debutom bola kniha Dievča z atramentu a hviezd, za ktorú získala aj ocenenia ako Waterstones Children’s Book Prize a British Book Awards Children’s Book of the Year. Kiran žije v Oxforde s manželom a mačkou Lunou. Viac sa môžete dozvedieť na jej webe www.kiranmillwoodhargrave.co.uk
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM